Teod

1 minut

Kelle initsiatiiv see on, et Kivastik viimaks Draamateatri lavale pääseb?

Kivastik on oma näidenditega, jah, mitu aastat juba ümber Draamateatri maja luusinud, aga ikka on ta kuidagi välja tagasi aetud. Aga Kivastik on nüüd juba nii suureks kasvanud, et ega naljalt tema vastu enam ei saa.

?Savonarola tuleriida? esietenduse sündmuseks lavastamine on esmakordsena üsna erandlik. Mida on lavastusel sellele vastu panna?

Eks lavastust ennast tuleb ikka vaadata. Proovisin leida seda vaatenurka, kus kogu tõsine asi muutub groteskseks ja naeruväärseks. Otsisin lähtepunkte commedia dell arte?st ja müsteeriumitest. Mitte üks ühele, aga mingi sümbioosi ehk saime kätte.

Kultuurkapitali andmetel käisite koos kunstnik Ervin Õunapuuga möödunud aastal lavastust ka Firenzes ette valmistamas. Milles see seisnes?

Raamatutes on kõik ikkagi fiktsioon. Kohal olles tajud ehmatava selgusega, et tolleaegsed sündmused elavad tänapäeva Firenzes edasi. Paradoksaalse pühamehe põletamise süümekaid on igal pool tunda. Savonarola on Medicite kõrval seal üks olulisemaid kaubamärke. Seda käisimegi tajumas.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp