Enn Põldroosi muuseum avab hooaja

2 minutit

Olete oodatud laupäeval, 13. mail kell 13 Enn Põldroosi muuseumi järjekordse suvehooaja avamisele Viljandis, Lossi tänav 2.

Ühtlasi avatakse ekspositsiooniuuendusena näitus.

Enn Põldroosi digimaalingud

Tänapäeval on digitükk  kunstiobjektina saanud staatuselt võrdväärseks varasemate traditsiooniliste graafikatehnikatega (puugravüür, ofort, lito jt).

Autor on kasutanud sõna “digimaaling” tööde kohta, mis ta on 2016-2017 aastatel teostanud   suureformaadilisel Wacom digitaalsel graafikalaual. See seade pakub senisele harjumuspäraseks saanud maalimistegevusele analoogilisi võimalusi arvutikeskkonnas, otse kuvaril. Kuid lisaks sellele peidab seade endas veel hulganisti uusi, varem tundmatuid kasutusviise värvide, struktuuride ja kujundite töötlemisel.

Näitusel välja pandud töödes on püütud esitada elu, mis toimub meie kujutluses. Autor on keskendunud põhiliselt otsesele arvutikeskkonnas maalimisele, kuid on töö käigus lisanud piltidele ka  detaile fotodelt või tema enda varasematest maalidest. Võib väita, et taolises „segakasutuses“ väljendub ka autori filosoofiline hoiak. Meie kõigi elu keerleb kahe piiritulba, ühelt poolt vaba kujutlusvõime ja teisalt rangete, dokumenteeritud faktide mõjuväljas. Kujundlikku vastet sellele paarismängule on autor püüdnud leida ka „vaba käe maalilisuse“ ja faktitruu foto vastuolulises koosluses.

Enn Põldroosi muuseum

Muuseum on suvel avatud laupäeviti kell 12-17

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp