Jaan Pärna isikunäitus “Õhku täis”

2 minutit

Jaan Pärna isikunäitus “Õhku täis” avatakse 22.aprillil kell 16:00-18:00 Vene 6 Meistrite Hoovi galeriis.
Näitus on osa 7.Tallinna rakenduskunsti triennaali satelliitprogrammist ja jääb lahti kuni juuli lõpuni.

Alates 23. aprillist kuni juuli lõpuni on Tallinnas Vene tn 6 asuvas Meistrite Hoovi näitusesaalis avatud ehtekunstnik Jaan Pärn´a (1953) isiknäitus „Õhku täis“.
Eksponeeritud on ligi 60 üksikehet ja komplekti,mis on valminud alates tema ehtekunstniku diplomi saamisest aastal 1982.
Näitus on üks osa 7. Tallinna rakenduskunsti triennaali satelliitprogrammist ja annab läbilõike autori omanäolisest filigraantehnika kasutamisest oma ehteloomingu erinevatel etappidel. Samas on tema ateljee-galeriis näha kunstniku kogu ülejäänud kollektsiooni hetkeseis.
Jaan Pärn on esinenud näitustel ligi 40 aastat. Suuri isiknäitusi on olnud nii Tallinnas kui ka Moskvas, Helsingis, Zürichis, Kölnis, Viterbos jne., rääkimata väiksematest väljapanekutest ja ühisnäitustest nii kodus kui võõrsil. Oma loomingu eest on ta rahvusvahelistel konkurssidel saanud auhindu diplomitest kuni  Benvenuto Cellini hõbemedalini aastal 2000 Berliinis. Ta on ka E.Kurreli nimelise preemia laureaat.  Alates 1994.a. on ta valmistanud kõik pr.Helle Meri ehted, tema loomingut on kandnud ka järgmiste presidentide abikaasad. Arvukalt on J.Pärna töid muuseumides Tallinnas ja Moskvas, suurem osa on siiski erakollektsioonides üle terve maailma.
Näitus on avatud iga päev kella 10-st kella 17-ni.

Näituse avamine 22.aprillil k.a. kell 16.00

Lisainfo   tel. 5046113
Jaan Pärn

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp