Tartu Kõrgema Kunstikooli fototudengid avavad näituse

3 minutit

Reedel, 7. aprillil kl 18 avatakse Eesti Trüki- ja Paberimuuseumi rõdugaleriis Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafiatudengite näitus “KONFLIKT” . Väljapanek kõneleb foto sisu ja vormi vahelise konflikti otsimisest.
Näitusel osalevad Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafia osakonna üliõpilased: Signe Milkov, Kristin Hansen, Liisbet Järviste, Georg Kõrre, Liidia Maier, Gerda Eha, Carol Piibur, Silver Marge, Helena Pass, Margarita Šmõkova. Lisaks osalevad ka kaks välisüliõpilast Portugalist: Magda Pereira, Antonia Nascimento.
Näitus on valminud fotograafilise ruumikunsti aine raames, juhendajaks professor Anne Rudanovski.

Eesti Trüki- ja Paberimuuseum asub Tartus Kastani 42 (V korpus) ning on avatud K-P 12:00 – 18:00.
Rõdugalerii asub Aparaaditehases 2. korrusel, restoran “Aparaat” kohal.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum taasavab uksed uue püsinäitusega
Homme, 4. aprillil taasavatakse pea kolmveerand aastat remondi tõttu suletud olnud Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum. Muuseum on nüüd avatud teisipäevast pühapäevani kell 10.00–18.00. Remondi käigus on üles ehitatud ka uus püsiekspositsioon, mis kannab nime „Lood ja laulud“.
Uus püsinäitus „Lood ja laulud“ esitab läbi teatri ja muusika lugusid, mis kuuluvad Eesti kirjandusklassikasse ja laule, mis on iga eestlase repertuaaris. Lugudel ja lauludel on kõikides kultuurides oluline roll. Lood ja laulud iseloomustavad inimesi ja ümbritsevat keskkonda ning hoiavad ühismälu. Lugudes ja lauludes avaldub rahvuse ja kultuuri eripära, aga ka sarnasus teiste rahvaste mütoloogia, ajaloo ning argieluga. Nende lugude ja laulude kaudu tutvustame Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi kogusid ning oma maa ajalugu, milles on oluline koht nii muusikal kui ka teatril. Muuseum muutub selle läbi veelgi mitmekesisemaks keskkonnaks, kus oma loomulikul viisil lõimuvad eesti teater ja muusika ajalukku.
Lisaks uuenenud püsiekspositsioonile saab Assauwe tornis vaadata näitust „Eesti Näitlejate Liit 100. Näitleja portree“. Eesti Näitlejate Liit tähistab 2017. aastal oma 100. sünnipäeva, mille raames ongi loodud videoinstallatsiooniline näitus, mis lubab vaadelda näitlejat ilma selge rollita. Näitus koosneb kahest osast ja on valminud koostööna Eesti Näitlejate Liidu, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi, Eesti Heliloojate Liidu, EV Kultuuriministeeriumi, Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali, ERR-i ja nu.uniooniga.
Näituse juurde kuulub Eesti Muusika Päevade raames helilooja Marianna Liigi loodud installatsioon “Helide ja pausidega täidetud muster”. Installatsiooni muusikaline algmaterjal pärineb teatrilava mahavõtmise helidest. Helisid kõlaruumi paigutades tekib helide ja pausidega täidetud muster. Millise maailma võib avastada üksikute helide asetamisega vaikusesse, millise maailma võib leida üksi olemise ajal…

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp