Kevadnäitused Pärnu Muuseumis nüüd avatud

2 minutit

Pärnu Muuseumisse tasub oma sammud seada igal ajal, ent kuni mai lõpuni on külastajatele avatud kaks kevadiselt värvilist ja õrnust täis näitust.
Kadrioru Kunstimuuseumi loodud näitus „Armastus. Motiivid kunstis 17. sajandist kuni 20. sajandi alguseni“ tutvustab Eesti ja Euroopa vanade kunstimeistrite armastusele ja selle lõpututele versioonidele ning nüanssidele pühendatud teoseid.
Näitus „Armastus“ pakub võimaluse vaadata Eesti Kunstimuuseumi kogusid viisil, mida Eesti kunstiteaduses on üldiselt häbenetud, aga mille üle näiteks Viinis on rõõmu tuntud.

Näitus kutsub mõtisklema armastuse aja ja aia, taevase ja meelelise, samuti hoolitseva armastuse üle. Hinge ja keha on eksponeeritud nii vanadel maalidel, graafikas kui ka skulptuuri- ja tarbekunstis.

Näituse kuraatorid: Anu Allikvee, Tiina-Mall Kreem
Kujundaja: Angelika Schneider
Rohkem infot näituse kohta: http://www.parnumuuseum.ee/armastus

Näitus „Metamorfoos. Liblikate õitsemisaeg“ on  liblikalistele pühendatud näitus, kus Pärnu Muuseum paneb esmakordselt välja tuntud zooloogi ja entomoloogi Aleksei Linniku liblikakollektsiooni. Lisaks täiustavad väljapanekut eesti kunstnik Aleksei Gordini liblikakollektsioon ning tunnustatud loodusfotograaf Remo Savisaare fotod.
Näitusel saab tutvuda Eesti ja Euroopa liblikaliste liikidega ning nende toitumis-ja elupaigaeelistustega. Filmihuvilist külastajat ootab teemakohane loodus- ja animafilmide kogu.
Lisaks on esimesel nädalal on näitusesaalis  insektaarium, milles saavad nädala jooksul nukkudest valmikuteks päris liblikad!
Näitus sobib hästi  põhikooli ja gümnaasiumi õpilaste bioloogiatundide rikastamiseks.
Rohkem infot näituse kohta: http://www.parnumuuseum.ee/metamorfoos-liblikate-oitsemisaeg

Pärnu Muuseum
Aida 3
Pärnu, 80010
Telefon: +372 44 33 231
www.parnumuuseum.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp