Tekstiilikunstnik Kaire Tali isiknäitus Kuressaare Raegaleriis

2 minutit

Tekstiilikunstnik Kaire Tali isiknäitus RETRIIT Kuressaare Raegaleriis 25.03 kuni 20.04.2017
24. märtsil kell 16.00 avab Kuressaare Raegaleriis isiknäituse „Retriit“ tekstiilikunstnik Kaire Tali, keda pärjati tänavu märtsikuus Aasta Tekstiilikunstniku 2017 tiitliga. See on erialane tunnustus, mida antakse välja Eesti Tekstiilikunstnike Liidu eestvõttel üks kord aastas. Kaire Tali pälvis tunnustuse isiknäituse „Retriit“ põhjal, mis sündis kaheaastase loomingulise puhkuse kokkuvõttena. Lisaks loomingule on Kaire Tali pühendunud näituste korraldaja.
Kunstnik ütleb näituse kaastekstis:“ Sõna retriit on omandanud minu jaoks hulgaliselt tähendusi.(retreat ingl k- eemalduma, taganema , loobuma, vältima, kõrvale hoidma.)Tagasi tõmbumine intensiivsest suhtlemisest ja igapäevastest efektiivsetest toimetamistest lülitas mu välja argimürast ja andis hinges ruumi millelegi suuremale. Rahulik aeg iseendaga on mind tasakaalustanud“.
Katariina Gildi Tekstiilistuudio igapäevatööst eemaldumist nimetab kunstnik loomingupausiks ning näitust „Retriit“ oma loomingulise pagenduse lõppakordiks. Näitus erineb kunstniku varasematest väljapanekutest ning Kaire Tali on öelnud, et see on „ruumilist teostust võimaldav autoritehnika“.
Kaire Tali (s. 1960) sai kunstihariduse ERKI-s 1978-83. Töötas seejärel disainerina vabrikus “Tekstiil” ja tiraažikunstnikuna moefirmas “Hame”, kavandas tooteid ka ARS-i tekstiiliateljeele. On olnud Käsitööalbumi ja Sirje koostaja-toimetaja.  Alates 1995 aastast vabakutseline ning tarbekunstnike ühenduse Katariina Gild asutaja ning aktiivne liige.
1997. aastal ühines koos 6 vaibakunstnikuga tänaseni edukalt tegutseva rühmitusega “Vaba tahe”. Kaire esineb näitustel aastast 1979, on Eesti Disainerite Liidu asutajaliige, Eesti Kunstnike Liidu ja Eesti Tekstiilikunstnike Liidu liige.

Näitust „Retriit“ on  eksponeeritud Vana-Võromaa Kultuurikojas,
Arhitektuuri- ja Disainigaleriis, Riia Eesti Majas ning Kuressaare Raegaleriisse jõuab ta Keila Kultuurikeskusest.
Näitus on avatud kuni 20. aprillini.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp