Tartu Kõrgema Kunstikooli vilistlaste ühisnäitus AKT KAOSES galeriis Noorus

1 minut

AKT KAOSES
14. – 25.03.2017
TKK galerii Noorus

Teisipäevast, 14. märtsist on TKK galeriis Nooruse keldriruumides avatud Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna vilistlaste ühisnäitus „Akt kaoses“.
Näituse idee on tuua kokku inimesed, kes õppisid aastaid tagasi ühel kursusel TKK maalingute osakonnas. Eriilmeline seltskond kohtub uuesti, et kõrvutada oma nüüdseid loomingulisi suundumusi.
Teema AKT KAOSES kutsub kõrgemas kunstikoolis õpitud klassikalise figuratiivse maali noorte loomeinimeste praeguste ideede ja teostusviiside maailma. Omamoodi vastandudes kaosele on akt kui süsteem köitev nii visuaalsuses kui ka toimingu mõttes. Kreeka mütoloogias tähendas kaos korrapäratut ja vormitut ürgainet, mis oli olemas enne maailma tekkimist. Muutudes tundmatuseni või eristatavaks jäädes loovad need uued “aktid” omakorda olukorra, milles võib aimata nii segadust kui uut algust.
Ühisnäitusel osalevad Kait Kipper, Liisa Kivimäe, Paavo Käämbre, Marin Laes, Jane Lappo, Vesta Naruski, Sandra Nihvelt, Tanel Tolsting, Maaria Treima, Laura Vähi, Varje Õunapuu.

TKK galerii Noorus
Riia 11, Tartu
T-L kella 11-18
Näituste külastamine on tasuta
galerii@artcol.ee
www.artcol.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp