Eestis avaneb stipendiumiprogramm For Women in Science

2 minutit

Reedel, 20. jaanuaril 2017 allkirjastavad teaduste akadeemia saalis kolmepoolse koostöölepingu kosmeetikafirma L’Oreal Balti peakontor kui rahastaja, UNESCO Eesti rahvuslik komisjon ja Eesti Teaduste Akadeemia kui kaaskorraldajad. Sellega pannakse alus L’Oreali stipendiumiprogrammi For Women in Science laienemisele Eestisse.

LORÉAL–UNESCO programm For Women in Science tegutseb alates 1998. aastast eesmärgiga toetada noorte silmapaistvate naiste teaduskarjääri ja -saavutusi, samuti vähendada soolist ebavõrdsust teadusmaailmas ning inspireerida järgmist põlvkonda. Programmi algatamisest saadik on toetust saanud üle 2500 naisteadlase enam kui 112 riigist.

2017. aastal saavad programmiga liituda ka Eesti naisteadlased. Käesoleval aastal antakse Eestis konkursipõhiselt välja üks stipendium alla 40-aastasele doktorikraadiga naisteadlasele uurimistöö jätkamiseks loodusteaduste või füüsika ja sellega seotud teadusalal. Stipendiumi taotlusvoor avaneb 23. jaanuaril, taotluste esitamise tähtaeg on 7. märts k.a. Taotlusi saab esitada rahvusvahelises portaalis www.fwis.fr. Samas on saadaval lisainfo, mis on leitav ka UNESCO kodulehel www.unesco.ee ja teaduste akadeemia kodulehel www.akadeemia.ee.

Akadeemia tagab taotluste hindamise – sisulise teadusliku kvaliteedi. Akadeemia juhatus on moodustanud erinevaid teadusvaldkondi, ülikoole/uurimisasutusi esindavatest akadeemikutest ja akadeemia endistest või praegustest uurija-professoritest hindamiskomisjoni koosseisus: Ergo Nõmmiste (esimees), Ain-Elmar Kaasik, Anne Kahru, Malle Krunks, Tiina Nõges. Hindamiskomisjon esitab taotlejatest parima nn Fellowship Boardile (stipendiumiprogrammi nõukogule), kes otsuse kinnitab ja võitja välja kuulutab. Sinna kuuluvad kolme osapoole tippesindajad: L’Oreal Balti peakontori peadirektor Johan Berg, akadeemia president Tarmo Soomere ja UNESCO Eesti rahvusliku komisjoni nõukogu esimees Kristin Kuutma.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp