Pealelend – Kirsten Simmo, Eesti Teatri Agentuuri juht

2 minutit

sirp_2016_37_0015__art_r1

Eesti Teatri Agentuuri juhina asub 20. septembrist ametisse Kirsten Simmo, kes seni töötas teatri- ja muusikamuuseumi teatriosakonna juhatajana. Simmo on õppinud Tartu ülikoolis teatriteadust ning mullu alustas ta sealsamas täiendavaid magistri-õpinguid kultuurikorralduse erialal. Samuti kuulub ta lastele ja noortele mängivate teatrite ühenduse ASSITEJ Eesti keskuse juhatusse. SA Eesti Teatri Agentuuri nõukogu juunis välja kuulutatud konkursile laekus üheksa sooviavaldust.

Miks otsustasid kandideerida Eesti Teatri Agentuuri juhiks?

Eesti Teatri Agentuuri tegemistega olen olnud aastaid päris hästi kursis ning nende tehtav töö on tundunud sümpaatne. Teatri- ja muusikamuuseumis olen töötanud juba üle 13 aasta, küllap jõudis mulle kohale arusaamine, et edasiliikumiseks on käes õige hetk. Sellist olukorda, kui kõik alustatu on tehtud ja valmis ning minna saab kerge südamega, ei tule ilmselt kunagi, ikka jääb midagi pooleli.

Milliseid ülesandeid täidab Eesti Teatri Agentuur ja kuhupoole on kavas edasi liikuda?

Mulle tundub, et agentuuri põhilised tegevussuunad on praeguseks kenasti paikapandud. Üks tähtsamaid tegevusi on näidendite autoriõiguste vahendamine, samuti töö näitekirjanikega ja näidendivõistluste korraldamine, suhtlus teatrite ja mitmesuguste agentuuridega. Vähetähtis pole ka teatri­statistika kogumine ja publitseerimine. Selleks et välismaal lavastataks rohkem eesti näidendeid ja teatrid saaksid ennast rohkem välismaistel festivalidel näidata, korraldab agentuur festivali „draamamaa.weekend“, tõugates tagant Eesti teatri eksporti. Nendes suundades peab kindlasti jätkama.

Teatriinfot koondav ja edastav veebileht teater.ee küll toimib ja on kena, aga tundub, et Eesti inimesed ning miks mitte ka turistid ja välismaa teatrihuvilised ei kasuta seda nii palju, kui võiksid. See peaks olla esmane koht, kust infot otsida, kui tekib küsimus, mida teatrites üldse mängitakse või mida täna õhtul näha saab. Sedasorti teavitus võiks olla veelgi tõhusam.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp