Eha-Pilvi Jõgi juubelinäitus „Elu lugu”

2 minutit

Eha_JõgiEduard Vilde muuseumi Kastellaanimaja galeriis avatakse kolmapäeval 7. septembril kell 17 klaasikunstnik Eha-Pilvi Jõgi 80. a  juubelinäitus „Elu lugu“.
Eha- Pilvi Jõgi on Eesti üks staažikamaid klaasikunstnikke, kes on jätnud Eesti disaini ajalukku olulise jälje. Tema suurim panus eesti klaasikunsti on unikaalne kuumtöötlustehnikas teostatud barokse iseloomuga looming.
Keerulistel 50-ndatel aastatel leidsid vähesed ERKI klaasikunsti eriala lõpetanud rakendust kodumaal. Nii suundus ka Eha-Pilvi Jõgi Venemaale Kalinini oblasti klaasitehasesse „Krasnõi Mai“, kus ta disainis tööstuskunstnikuna 1969-1975 aastail eelkõige tarbenõusid.
Eha-Pilvi Jõgi Venemaal valminud omanäoline kuumtöötlustehnikates looming on olnud tuntud ja hinnatud lopsaka ja ekspressiivse vormikeele poolest. See on olnud eristuv  siin valitsenud rangelt põhjamaises tarbekunsti raamistikus.
Jõgi on saanud mitmeid tunnustusi nii Eestis kui välismaal. Tema loomingut omavad mitmed Eesti ja ka Venemaa muuseumid, samuti erakogud Kanadas ja USA-s.
Juubelinäitusele paneb kunstnik välja läbilõike oma loomingust: on dekoratiiv- ja tööstusvorme, samuti saab näha töid haruldasest klaasist, mis on valminud „Krasnõi Mai“ tehases 70ndatel.
Jõgi viimane retrospektiivnäitus toimus 2006. aastal Ardus.
„Elu lugu“ näitusega tähistab Eha-Pilvi Jõgi oma 80. sünnipäeva.
Näitus jääb avatuks 28. septembrini. Galerii on avatud kolmapäevast laupäevani kell 11-17.
Täpsem info: www.linnamuuseum.ee/vilde

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp