Strasbourgis avatakse Eesti tänavakunsti ülevaatenäitus

2 minutit

Homme, 1. septembril avatakse Prantsusmaal Strasbourgis Eesti tänavakunsti ülevaatenäitus „From Estonia With Love“. Tänavakunsti tutvustamisele spetsialiseerunud La Popartiserie galeriis toimuval näitusel eksponeerivad oma töid Sänk, Edward von Lõngus, Kairo, Viktor Gurov, Pheriskoop ja EKS Crew liikmed. Näitus on osa Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise kultuuriprogrammist.
Strasbourgi ajaloolises linnasüdames asuva La Popartiserie galerii rajaja ja juhi Erwann Briand´i sõnul on nende missioon pakkuda oma publikule alati midagi värsket ja ta ootab näituse avamist elevusega. „Veel mõned kuud tagasi ei teadnud me Eesti tänavakunstist midagi. Pilt, mis meile näitust ette valmistades avanes, oli äärmiselt rikas ja stilistiliselt varieeruv. Valitud tänavakunstnike hulgas on neid, kelle tööde sarnaseid võiks leida New Yorgist või Berliinist, aga ka neid, kelle loomingus on tugevad rahvuslikud, riigi kommete ja ajalooga põimunud elemendid,“ ütles Briand. Näitusel osalevate kunstnike valiku tegi galerii.
Kunstnik Sänki sõnul on avatav näitus võimalus tutvustada Eesti kultuuri tänavakunsti abil. „Meie põld sellel alal pole hiiglaslikult viljakas, kuid loomingu kvaliteet see-eest on kõrge. Eesti alles hakkab tänavakunsti väärtustama.“
Näituse avamisele eelneb ka avalik tänavakunstiteemaline debatt, kus Eesti kunstnikest osalevad Sänk ja Edward von Lõngus. Sänk lisas, et väga mitmed andekad artistid jäid sel korral näitusest kahjuks eemale. „Siiski on mul au esindada Eestit Strasbourgi tänavakunsti näitusel ja kindlasti jätame Lõngusega endast maha korraliku värviläraka.“
Näitus „From Estonia With Love“ on avatud 1.-28. septembrini ning toimub Eesti Kultuuriministeeriumi ja La Popartiserie galerii koostöös.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp