Juulist septembrini ootab Särevi Teatrituba külalisi viiel päeval nädalas

2 minutit

Kolmel kuul – juulist septembrini tasub Kadrioru jalutuskäigul läbi põigata ka Tina tänavalt. Nii kauni kui kehvema ilmaga ootab Särevi Teatrituba külalisi! Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi filiaalina tegutsev Särevi Teatrituba, kunagine kodu teatriinimestele Anna ja Andres Särevile, on üle pika aja taas regulaarselt avatud teisipäevast laupäevani kell 10-18.
Teisipäeviti kell 15 leiavad muuseumis endale tegevust meisterdamishuvilised pered. Teatrikunsti teisipäeviti saab kätt proovida nii butafooria valmistamises kui grimmikunsti vallas. Tegemist on nii suurtele kui väikestele.
Sügisel remonditud muuseumis saab suve jooksul teatrihõngu hingata ning nautida. Isekeskis saab etendada fantaasiarikkaid kostüümidraamasid. Korteris on säilinud kodune hubasus, tubades on hõljumas teatrivaim. Endises magamistoas saab mängida nukkudega, proovida teatrikostüüme, kübaraid ning parukaid. Kabinetis on eksponeeritud Särevite suur ja mitmekülgne, ligi 6000-köiteline raamatukogu ning Andres Särevi töölaud kõige vajalikuga.
Särevid elasid Kadriorus oma kolmetoalises korteris aadressil Tina 23-13 alates 1930. aastate lõpust. Särevite kodu oli väga külalislahke ja nende külaliste hulka kuulusid mitmed tuntud kirjanikud, kultuuri- ja teatriinimesed, külalistele kattis Anna alati kohvilaua. Kuna lapsi Annal ja Andresel ei olnud, soovisid nad, et pärast nende surma tegutseks korteris teatrimuuseum. Muuseum avati korteris 7. mail 1982 aastal.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp