Henno ja Jüri Arraku graafika näitus Tallinna Keskraamatukogus

2 minutit

Arrakute_näitusNäituse koostaja Mart Lepp: „Soov eksponeerida Henno ja Jüri Arraku graafikat koos ühel näitusel idanes mõnda aega ja nüüd pakkusid kunstnike väärikad juubelid selleks huvitava võimaluse.” Henno Arrak on väga hea joonistaja, panustanud kuuekümnendail vabagraafikaga oluliselt Eesti kunsti uuenemisprotsessi. Hiljem on kunstniku looming keskendunud raamatugraafikale. Jüri Arrak on silmapaistvamaid kunstnikke Eestis, tema teosed tunnevad juba kaugelt ära needki, kes pole suured kunstisõbrad. Jüri Arraku isikupärane kunstnikukäekiri, tema ere stiil on kahtlemata märk väga suurest andest. Henno ja Jüri Arrak alustasid graafika väikevormidega, eksliibrised olid siin nende esimesed tööd ja tõid ruttu ka rahvusvahelise tunnustuse. Henno Arrak on hinnatud raamatugraafik, aga Jüri Arrak pakub oma loominguga siingi midagi päris ootamatut ja üllatavat.
Näitusel Tallinna Keskraamatukogus on eksponeeritud eesti raamatukunsti kaks tõelist pärli. Need on Hando Runneli „Punaste õhtute purpur” eesti ja soomekeelne luulekogu. Jüri Arrak on nende sulejoonistustena loodud illustratsioonid maalikunstniku tundliku käega koloreerinud, kasvatanud raamatu lehekülgedel neist hõrgud miniatuurid. Need raamatud on loomulikult unikaalsed ja harvad haruldused nii Eesti kui ka Soome raamatuajaloos. Aga ka Henno Arrak on andnud uue värvi oma mõnele illustratsioonisarjale. Näitusel on eksponeeritud valik kunstnike vabagraafikast, tippteoste kõrval ka neid töid, mida varem polegi näidatud.
Täiendav info Mart Lepalt telefonil 600 9744.
Näitus avatakse neljapäeval, 14. aprillil kell 16 Tallinna Keskraamatukogu näitusesaalis (Estonia pst 8 ). Näitusega saab keskraamatukogus tutvuda 30. aprillini. Külastamine on tasuta!

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp