Raamatututvustus

3 minutit

Ülimenuka noore vene autori esikraamat. Väidetavalt leiab siit uue aja tõelist “vene hinge”. Pigem on tegu lihtsalt loetavate juttudega noore naise armuelust ja taustsüsteemina ka “läänestuv” Venemaa.

Tõlkinud Enel Ormus, toimetanud Irma Aren, kujundanud Martin Hanson. Pegasus, 2006. 212 lk.

 

Andrei Hvostov

HENRIK

Intrigeeriva ilmavaatega ajaloolase mõtted on leidnud vormi näidendina. Veenvas ja loetavas stiilis ning üsnagi ootamatute mõttekäikudega visioon Läti Henrikust.

Toimetanud Anu Saluäär. Loomingu Raamatukogu, 2006, nr 20. 74 lk.

 

 

Ott Kurs

RAJAMAADE RAHVAID

“Mõtteloo” sari on jõudnud geograafist avarapilgulise mõtlejani, kes arutleb jõuliselt väikerahvaste üle, nii geograafiliselt, poliitiliselt kui geopoliitiliselt. Põhiosas ajakirjanduses ilmunud tekstide koondkogu.

Toimetanud Siiri Ombler. Ilmamaa, 2006. 496 lk.

 

Hasso Krull

LOOMISE MÕNU JA KIRI

Loomingu Raamatukogus varem ilmunud essee kordustrükk. Targad mõtted teada targalt autorilt. Kulgetakse läbi müütika ja erinevate sümbolite. Kui pisutki huvi on, siis rohkem kui huvitav lugemine.

Toimetanud Anu Saluäär, kujundanud Peeter Laurits. SA Kultuurileht, 2006. 112 lk.

 

KUNST.EE 2006, nr 2

Ajakirja süda on seekord Matti Miliuse päralt, kellega tehtud suur intervjuu. Esimene pool on antud ikka näituste ja biennaalide kajastamiseks, teine pool on aga “Helikunsti eri” päralt, kus kunstnikud räägivad, kuidas ja miks nad oma teostes heli kasutavad. “Helikunsti eri” on ka kena kollase plaadina tagakaane küljes. Autorid: Aili Vahtrapuu, Marek Volt, Reeli Kõiv, Mare Tralla, Susanna Paasonen, Elnara Taidre, Airi Triisberg, Heie Treier, Colonel, Andreas Trossek, Maria-Kristiina Soomre, Johannes Saar, Peeter Linnap, Margus Kiis, Jüri Hain, Lembit Aader, Katrin Kivimaa, Vilen Künnapu, Harri Liivrand.

Peatoimetaja Heie Treier. 2006, nr 2, 96 lk.

 

TUNA 2006, nr 2

Alustatakse esseega väikeriikidest ajaloo laval. Intrigeeritakse müüdiga Eesti vapist, et kuidas ja millal me tegelikult kolm lõvi kilbile saime. Veel veidi ka vanaegiptuse elutarkust ja palju muud põnevat ajaloost. Autorid: Willy Schenk, Tiit Saare, Geiu Rohtla, Väino Sirk, Sergei Stadnikov, Marika Mikkor, Enn Sarv, Tiit Noormets, Janika Kronberg, Enn Küng, Aleksander Loit, Olev Liivik, Indrek Jürjo, Indrek Kuuben, Mati Laur, Kari Tarkiainen, Paavo Annus, Peep Pillak.

Peatoimetaja Ott Raun. 2006. 160 lk.

 

AKADEEMIA 2006, nr 7

Akadeemia südasuvises numbris on põhiteema ideoloogia ajaloolises plaanis ning tulevikku vaatav nanotehnoloogia. Teine osa räägib teadlaste “vahetusest” Eestis ja Rootsis. Lisaks ka luuletused ja arvustus. Autorid: Andreas Ventsel, Louis Althusser, Indrek Martinson, Algo Rämmer, Jordi Cervera, Richard A. L. Jones, Jürgo Preden, Mare Kõiva, Toomas Paul.

Peatoimetaja Toomas Kiho. 2006.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp