Egon von Herreweghe teos Nunne tänaval

2 minutit

egonKuni 17. jaanuarini on Nunne tänava plakatipindadel Belgia kunstniku Egon von Herreweghe plakat Sculpture Intense. Iha ja kirega seotud avaliku ruumi teos juhatab sisse järgmisel nädalal Tallinna Kunstihoones avatava näituse „Kõik kirjad on armastuskirjad”, mida kureerib kunstnik Marge Monko.
Egon van Herreweghe mängib oma loomingus erinevate kusntitehnikate ja žanridega. Tema töödes kohtub fotograafia ja skulptuur, kunstiajaloo klassikalised teosed ja moeajakirjade reklaamid. Herreweghe valib dramaatilisi stseene, mille keskmes on emotsioonide ja afektide kütkes inimkehad.
Nunne tänaval eksponeeritav plakat on kollaaž meestele mõeldud parfüümi reklaamist ja kahest mehe torsot kujutavast antiikskulptuuri reproduktsioonist. Mõlemaid kujutisi ühendab kivi kui materjali seostamine jõulise ja tahumatu mehelikkusega, seda rõhutavad ka plakati pealkirjana kasutatav parfüümi Sculpture Intense nimi ja plakatirivi taustaks olev kivimüür Nunne tänaval.
Egon van Herreweghe teeb järgmisel reedel, 22. jaanuaril Tallinna Kunstihoones avatavale näitusele ka spetsiaalselt uue töö. Näitus „Kõik kirjad on armastuskirjad“ keskendub romantilisele elutunnetusele ja armastusele kaasaegses maailmas. Mis on saanud poeetilisest kirest ja läbitunnetatud pühendumisest ihade kiire rahuldamise ajastul, küsivad kunstnikud nii Eestist kui Belgiast, Iirimaalt, Saksamaalt ja Singapurist.
Näitusel osalevad: Gerard Byrne (IE), Heman Chong (SG), Hamza Halloubi (BE), Egon van Herreweghe (BE), Minna Hint (EE), Erika Hock (DE), Johnson & Johnson (EE), Anu Põder (EE), Meggy Rustamova (BE), Anna-Stina Treumund (EE)
Tallinna Kunstihoone
Vabaduse väljak 8
K-P 12-18
www.kunstihoone.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp