Jaanuaris näeb Okupatsioonide muuseumis fotonäitust Donetski lennujaama lahingutest

1 minut

Alates 5. jaanuarist saab Okupatsioonide muuseumis näha Sergei Loiko fotonäitust “Sõda Ukrainas: Donetski lennujaama lahingud”. Vene sõjakorrespondent ja kirjanik Sergei Loiko viibis 2014. aasta oktoobris neli päeva Donetski lennujaamas. Ta oli ainuke ajakirjanik, kellel õnnestus jäädvustada separatistide ja Ukraina vabatahtlike vahelisi ägedaid lahinguid.
242 päeva väldanud lahingud Donetski lennujaamas kujunesid üheks Ukraina vastupanu sümboliks. Sergei Loiko viibis keset lahingutegevust koos Ukraina üksusega, mis kaitses lennujaama hooneid separatistide rünnakute eest. “Lennujaama kaitses väike hulk inimesi, kaitses õhku, vabaduse õhku. See oli Maidani relvastatud jätk. See oli relvastatud Maidan lennujaamas,” sõnas Loiko lennujaamas kogetu kohta.
Sergei Loiko elab Venemaal, kuid töötab alates 1991. aastast Los Angeles Times´i sõjakorrespondendina kajastades sõdasid, kriise aga ka igapäevaelu Venemaal.
Donetski lennujaama kaitsmise loo on Loiko kirja pannud ka hiljuti ilmunud raamatus “Aeroport”, mida ta 28. novembril Okupatsioonide muuseumis tutvustas.
Näitus jõudis Eestisse koostöös Eesti Ukrainlaste Kongressiga ja jääb avatuks jaanuari lõpuni.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp