Uus puhkpillikooslus Eesti muusikamaastikul esineb kontsertidega Tallinnas ja Narvas

2 minutit

Käesoleval aastal loodud ansambel Eesti Akadeemiline Vaskpillikvintett annab Eesti Interpreetide Liidu kontsertsarja raames Tallinnas ja Narvas oma esimesed ametlikud kontserdid. Eesti Akadeemilise Vaskpillikvinteti moodustavad Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja Rahvusooper Estonia sümfooniaorkestri parimad mängijad. Ansambli koosseisu kuuluvad trompetistid Indrek Vau ja István Baráth, tromboonimängija Andres Kontus, Ye Pan metsasarvel  ja Madis Vilgats tuubal.
„Tõenäoliselt ei saada isegi meie omas valdkonnas täna päriselt aru, kui kõrge klassiga mängijad on Andres Kontus ja Madis Vilgats,“ räägib Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri trompetirühma kontsertmeister, õppejõud ning kvinteti trompetist ja eestvedaja Indrek Vau. „Nende viibimine ning töötamine Eestis on tõeline kingitus meie orkestritele, kuulajatele ja heliloojatele. Samuti István Baráth ja Ye Pan – tänu taevale, et nad meil on“.
Vau sõnul andis Eesti Akadeemilise Vaskpillikvinteti kokkutulemiseks lükke mängijate enda soov ning huvi esitada just sellele koosseisule kirjutatud kunstmuusikat. Nii kuulubki ansambli repertuaari läbi  sajandite vaskpillikvintetile kirjutatud  muusika, sealjuures pole esimese avaliku kontserdi repertuaar juhuslik. „Kõigepealt soovime esitada ja salvestada meie enda heliloojate kirjutatut ning siis arendada ja edasi uurida lääne, ja miks mitte ka ida, parimat ning huvitavamat repertuaari,“ sõnab Vau.
Kontserdid toimuvad 25. oktoobril kell 18 Rootsi-Mihkli kirikus ja 26. oktoobril kell 18 Narva Linnuses. Kavasse on valitud eesti heliloojate Eino Tambergi, Raimo Kangro, Mati Kuulbergi, Harri Otsa ning Cyrillus Kreegi kaunimad teosed ning seaded.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp