Festival, kus Eesti ja Šveitsi muusikud on ühendanud jõud

2 minutit

Eestis saab festivali LUG_TLL raames 6.–10. oktoobrini kuulda põnevat improvisatsioonilist muusikat suurepärastelt Šveitsi muusikutelt. Üles astuvad ka meie jazzimaastiku ühed paremad tegijad. Kontserdid leiavad aset peamiselt Tallinnas klubis Philly Joe’s, aga ka Viljandi ja Tartu jazziklubis.
Festivalil astuvad üles maailmamuusika areenil kõrgelt hinnatud Scala Nobile, Euroopa jazzilavadel tuntust kogunud Gabriele Pezzoli trio, tšellist Zeno Gabaglio, LUG_TLL Experiment ning palju tunnustust pälvinud Nolan Quinn projektiga „Dreaming of Place Unseen“. Eesti muusikutest esinevad Mart Soo, Paul Daniel, Raun Juurikas, Virgo Sillamaa, Taavo Remmel ja Kadri Voorand.
Festival on alguse saanud kahe riigi muusikute sõprussuhetest, mis on viinud kaheksa aasta jooksul sügavama koostööni. 2007. aastal kohtusid Bukarestis Rumeenias ansambel Ajavares ning šveitslastest vendade trio Q3. Sõpruskond on tänaseks läbi erinevate koostööde laienenud ja nii tekkis idee kahe riigi ühisprojektist. Sündis minifesival TLL >LUG, LUG_TLL. Eestit festivali raames väisav trummar ja TLL >LUG festivali korraldaja Brian Quinn kirjeldab oma suhet Eestiga: „Peale selle, et siin ootavad mind alati saun, meri ja hea muusika, on mulle peamine kohtuda siinsete toredate inimestega ja vanade heade tuttavatega.“
LUG_TLL on jätk 2014. aastal Luganos toimunud pilootüritusele TLL >LUG, mil Šveitsis esines viis Eesti mainekat jazzansamblit (Kadri Voorand Trio, VindPower, Elletuse, Joel Remmel Trio ning Sigmund). Sündmuse korraldajateks sealt poolt oli Q3 koostöös Lugano linnaga, Eesti poolt Avarus koostöös Eesti Jazzliiduga. „Kõik need Eesti muusikud, keda tean, suudavad jätta igale noodile oma sõrmejälje. Tundub, nagu jagaksid need muusikud mingit päris oma esteetikat ja tugevat ning omanäolist helikeelt. Just seda olen neid muusikuid Šveitsi kutsudes soovinud näidata oma sealsetele kolleegidele,“ nendib Quinn.
Festivalil LUG_TLL kuuleb Eestis ka mitmeid ainulaadseid ühisprojekte, nii kontsertvormis kui ka töötubades. „On äärmiselt põnev, et LUG_TLL raames täitub ka minu ammune unistus mängida koos pianist Raun Juurikaga ning seda koos kitarrivirtuoosi Virgo Sillamaaga. Samuti pean suureks privileegiks musitseerida koos kontrabassist Taavo Remmeliga, kes koos Gabriele Pezzoli ja minuga moodustab juba aastaid koostööd tegeva trio. Eestis esitlemegi oma viimast albumit “Viljandi”. Ütelge siis, kas saaks Eesti, eestlased ja Eesti muusika olla enam rohkem meie tegevuse keskel,” ütleb Brian Quinn.
www.avarusmusic.com/lugtll

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp