JAN GRAU „DILEMMA“ – digifoto versus maalikunst

JAN GRAU „DILEMMA“ – digifoto versus maalikunst
1 minut

grau2Endla Teatrigalerii avab sügishooaja Jan Grau näitusega „Dilemma“, mis analüüsib foto ja maalikunsti suhet ning maalikunsti järjest süvenevat ülesannet võtta enda peale materiaalse pildi ja ajastu jäädvustaja roll.
Maalikunst, mida paljud teoreetikud on kuulutanud hääbuvaks  kunstiliigiks, teeb digiajastu taustal edukat comeback´i. Nutitelefonides, arvutites ja kõvaketastel olevatest fotodest enamik ei materialiseeru kunagi – nad on mõeldud ajutiseks elamuseks ning teenivad pigem kiiret ja ühekordset emotsionaalset eesmärki. Jan Grau näitusel tuleb eksponeerimisele seeria suureformaadilisi maale, mis on valminud viimase aasta jooksul mobiiltelefoniga tehtud fotodest: inimestest, objektidest, kohtadest, mälestustest – kõigest sellest, mis on autori jaoks olnud oluline, kuid mis tõenäoliselt kaoks koos mobiiltelefoniga.
Näitus on katse mängida foto- ja maalikunsti emotsioonidel ja jäävusel: suureformaadilised maalid on tõlgendused fotodest, kuhu on lisatud autori emotsioonid seoses fotografeeritava aja ja ruumiga. Esitlusele tulevad lisaks maalide aineseks olevad fotod ja digifoto problemaatika üle diskuteerivad elektroonilised installatsioonid.
Näituse avamine on 6. septembril kl 15.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp