Tallinna Filharmoonia saab linna ja eraannetajate toel Steinway kontsertklaveri

1 minut

Koostöös Tallinna linna ja enam kui sajakonna eraannetajaga saab pealinna üks esinduslikumaid hooneid ja kontserdipaiku, Tallinna Mustpeade Maja septembris uue 158 000 eurot maksva Steinway D kontsertklaveri. Tallinna linna eraldatud ligi 100 000 eurole lisasid veebruaris kommunikatsioonibüroo Corpore „Tööjuubel 20“ osalenud enam kui sadakond annetajat 50 000 eurot. Maailma tippklassi kuuluv Steinway klaver muudab ajaloolise Mustpeade maja maailmatasemel kontserdipaigaks.
Steinway ostuga teostub Tallinna Filharmoonia kunstilise juhi Eri Klasi ja Eesti muusikute kauaaegne unistus. Klaver hakkab kuuluma Tallinna Filharmooniale ning paiknema Mustpeade majas. Eri Klas on veendunud, et Steinway klaver toob Mustpeade majja hulgaliselt uusi kontserdikülastajaid ja aitab kinnistada hoone ainulaadset positsiooni Eesti kultuuriloos.
Klaveri valik on omaette rituaal: Mustpeade maja jaoks lähevad septembri alguses Hamburgis asuvasse Steinway tehasesse klaverit valima rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti pianistid Ivari Ilja ja Kalle Randalu ning Tallinna Filharmoonia direktor Margit Tohver-Aints.
Uut klaverit saavad Tallinna Filharmoonia kontsertide külastajad kuulda juba eeloleval hooajal.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp