Eesti mäluasutuste suveseminar „Mäletamise talumatu kergus: mida kogume, seda mäletame“

1 minut

Tänavune Eesti mäluasutuste suveseminar toimub 26.-27. augustil Jäneda mõisas Lääne-Virumaal ning kannab pealkirja „Mäletamise talumatu kergus: mida kogume, seda mäletame“.
Seminaril osalevad muuseumide, arhiivide, raamatukogude, Rahvusooper Estonia, Eesti Rahvusringhäälingu, kõrgkoolide, ministeeriumide ja teiste asutuste esindajad. Registreerinud on üle saja inimese.
Seminari põhiteemaks on eri valdkondade mäluasutuste kogude moodustamise põhimõtted ja nende parema koordineerimise võimalused. Ettekannetes antakse ülevaade raamatukogude komplekteerimispõhimõtetest, kogumispoliitikast muuseumides ja arhiivides ning etendusasutustes.
Otsitakse vastuseid küsimusele, miks ja kuidas kujunevad meie kultuuripärandi kogud ning kuidas need põhimõtted peaksid muutuma digitaalse elu ajastul.
Samuti räägitakse kogumispõhimõtete seostest mäluasutuste ülesannete ja riiklike regulatsioonidega, tulevaste kasutajate vajaduste ning kultuuripärandi digiteerimise prioriteetidega, mis on seatud kultuuripärandi digiteerimise rakenduskavas 2015–2020.
Arutletakse kogumispõhimõtete koordineerimist ja koostööd pärandi säilitamisel. Traditsiooniks kujunenud „E-paraadil“ antakse ülevaate aasta jooksul tehtust.
Mäluasutuste suveseminari traditsioon sai alguse juba 1960. aastatel, kui üksteise tegevust kogunesid vastastikku vaagima teadusraamatukogud.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp