Pärnu kunstisuvi „MEISTER ja MARGARITA“

2 minutit

ATT00081Näitus avatakse, 3. juulil kell 17 Pärnu Linnagaleriis (Uus tn 4) ja kell 18 Pärnu Kunstnike Majas (Nikolai 27).
Tõuskem kõrgemale uskmatusest! Nähkem nähtamatut ja tundkem tundmatut! Põrgutee on sillutatud heade kavatsustega.
MEISTER ja MARGARITA on juhatajaks sellel teel.
Me elame ettekujutlusis ja otsime tõde inimeste seast. Teadmata, kas nad ikka on inimesed. Otsime ettekuulutust. Kui seda näeme, siis ei tunne ära. Me ei usu jumalat, ei saatanat. Otsime õnne kusagilt kaugelt, saamata aru, et õnn on koguaeg meiega. Kui me näeks jumalat, ei tunneks teda ära, ammugi siis kuradit. Kõik, mis tuleb väljaspoolt, on kui saadetud kellegi teise poolt. Ja kui see on tulnud kuskilt mujalt, on see kellegi teise teadmine, mitte sinu sisemine veendumus.
Inimene näeb midagi, mida ta ei saa näha ja ei suuda sellest ka rääkida. Kuid ometi näeb, kui ta üritab seda sõnadesse panna. See on rumalus, hetk hiljem hullus – skisofreenia. Meil ei ole olemas teistsugust reaalsust. Me elame maailmas, kus oleme seadnud endale erinevad piirid. Inimene küsib alati, kui ta ei tea, ei näe, ei kuule. Kui ta aga mõistab, et keegi ei vasta kunagi, ja et küsida saab vaid iseendalt, on temast saamas MEISTER. Meistril on aga vaja MARGARITAT, kes peegeldab Teda ennast. Meister saab anda maailmale seda, mida peegeldab talle tema muusa ja see, mida ta peegeldab, on tema enda saatus.
Näitusel osalevad:
Juss Piho, Kalli Kalde, Tarrvi Laamann, Mall Nukke, Per William Petersen, Alide Zvorovski ja Katri Pekri, Andrus Joonas, Alvar Reisner, Katrin Valgemäe, Kristi Leppik, Eda Lõhmus, Anne Prangel, Ines Erlemann, Helen Tago Mullaste, Pille Ernesaks, Sirje Petersen, Aili Vartrapuu, Raul Rajangu, Andres Sütevaka, Iris Jurma, Siim-Tanel Annus, Mila Balti, Tiiu Pallo- Vaik, Lev Vassiljev, Imat Suumann, Maret Olvet, Reti Saks, Rait Rosin, Yyhely Hälvin, Kelli Valk, Herkki Erihc Merila, Riina Varol, Kristiina Pärk, Nelly Drell, Tõnu Noorits, Vilen Künnapu, Meiu Münt, Pusa, Tõnis Laanemaa, Maire Kolli, Mattias Sonnenberg, Stina Murakas, Leho Rubis, Toomas Kuusing, Rait Rosin, Jaak Adamson, Stas Kazimov.
3.07 – 15.08. 2015
Kuraator: Eveli Varik

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp