Tallinna Filharmoonia kontserdid Löwenruh pargis

2 minutit

1. juuli kell 19 alustab Tallinna Filharmoonia Löwenruh’s pargikontsertide sarja, mis on linnarahvale tasuta. 17. VI avab linnaosa valitsus pargis igakolmapäevase kontsertide sarja, milles on ka kolm kontserti Tallinna Filharmoonia viimasest hooajast. Tegu on Tallinna Filharmoonia kontsertidega, mis sobivad kõige paremini suveõhtusesse pargimiljöösse.
1. juulil astub rahva ette kirjanik Contra, et koos Jüri Aarma ja Kristjan-Robert Rebase trioga pakkuda humoorikat ja eredat elamust. See õhtu on TAFF clubi sarjast „Kirjanik ja džäss“, kus Jüri Aarma vestleb ühe kirjanikuga ja muusikat teeb koosseis, kes haakub kirjaniku vaimse maailmaga.  Trio koosneb noortest džässvirtuoosidest: Kristjan-Robert Rebane (akordion), Robert Nõmmann (kontrabass), Ramuel Tafenau (löökpillid).
Võru murrakus kõneleva ja kirjutava Contraga sobib loomulikult eesti heliloojate muusika – ja nii kõlavad noorte meeste esituses näiteks Raimond Valgre, Tõnu Naissoo ja Olav Ehala lood. See on õhtu, kus kuuleb katkendeid kirjaniku loomingust ja saab kaasa elada Jüri Aarma ning kirjaniku humoorikas-teravale dialoogile.
suusamütsi tutt on umba vinge
tema rippumine läheb mulle hinge
Contra õhtu Mustpeade majas TAFF club’is oli kordumatult lustlik. Võru keeles vemmalvärsse loov luuletaja kirjutab temale omase maalähedase huumoriga tegelikult väga olulistest asjadest. Hiljuti täitus Urvastes postiljonina alustanud mehel 25 aastat poeedina , kirjutanud on ta ligi 5000 luuletust ja „Eesti Kirjandusloo“ andmetel võis just Contra olla 20. sajandi lõpus ainus Eesti luuletaja, kes end oma luuletustega ära elatas.
29. juulil on vabaõhulaval sopran, tantsupaar ja keelpillikvartett (kava „Suveõhtu Viinis: valsid ja polkad“) ning 5. augustil taas kirjanik (Andrus Kivirähk koos muusikute Jaanus Nõgisto ja Tõnu Timmiga).

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp