Suurkujud muuseumis

2 minutit

Reedel, 12. juunil kell 16 avatakse Eesti teatri- ja muusikamuuseumis skulptuurinäitus „Suurkujud“, mis tutvustab muuseumi skulptuurikogu pärleid. Skulptuurikogu büstide ja üksikute rolliportreede kõrvale on välja toodud ka karikatuure ja fotomaterjali. Kõik see pärineb samuti muuseumi isikuarhiividest ja karikatuuride kogust. Lisaks pildilisele materjalile õhutavad näituse külastajat kaasa mõtlema suurkujude säutsud. Skulptuurinäitus, mis algab trepihallis, läbib kogu muuseumi ning lõpeb Assauwe tornis, jääb avatuks 24. oktoobrini.
„Teatri- ja muusikapärandi hoidjana ei ole graafika, maalide ja skulptuuride kogumine muuseumile esmane ülesanne, siiski on see tänuväärseks täiendavaks materjaliks teatri- ja muusikategelaste loomingu ilmestamisele,“ nendib muuseumi peavarahoidja Maris Rosenthal. „„Suurkujude“ näituse näol on tegu klassikalise kogude tutvustamise näitusega. See osa kogudest on harilikult hoidlas ja suuremas osas muuseumikülastaja pilgule peidus.“
Kunstikogu alakoguna hakkas Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi skulptuurikogu kasvama 1940. aastate teisel poolel ning on väärikas nii autorite kui kujutatud kultuuritegelaste poolest. Kogu on materjalilt mitmekesine, eelistatumaiks formaadiks on büst. Autoritest saab välja tuua nimed nagu Ferdi Sannamees, August Weizenberg, Herman Halliste, Aleksander Kaasik, Mare Mikof, Erika Haggi ja August Vomm. Kujutatud on muu hulgas Ants Lauterit, Helmi Puuri, Mart Saart, Peeter Liljed, Ferdinand Veiket, Ita Everit.

Muuseumipood

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp