„Sügijazzi“ piletid müügil

2 minutit

Jazzkaare „Sügisjazzi“ fookuses on sel aastal heliloojad Veljo Tormis ja Arvo Pärt, noored jazzitalendid ja Euroopa huvitavad artistid. Kontserdihooaeg kestab 5. septembrist kuni 31. oktoobrini ning piletid on juba müügis!
Juubilarid Tormis ja Pärt pole küll jazziheliloojad, kuid väga avatud ilmavaatega ja meile kõigile väga armsad ja olulised. Tormis on pühendunud kõigele sellele, mis on eestlaste südames olnud oluline ajast-aega ja Pärt kõigele, mis kõrgub üle ajalise olemise. „Sügisjazzi“ avakontsert „Liilee ja lailee“ on inspireeritud Tormise tsüklist „Ingerimaa õhtud“: Tormise viisid ja regilaulud saavad uue kuue Kadri Voorandi, Liisi Koiksoni, Jaak Sooääre ja Paul Danieli esituses.
Arvo Pärdi lastele kirjutatud muusika kõlab värske albumi „Lapsepõlve lood“ esitluskontserdil 6. oktoobril Vene Kultuurikeskuses, kus koos Raadio Laste Laulustuudioga esinevad vaimustavad klassikatähed ja jazzmuusikud. Kava on sündinud Kadri Hundi ja Arvo Pärdi Keskuse koostöös. Kontserdi jäädvustab ka ETV.
Ansambel A E R I E, kus ühendavad energia Iirimaa, Šveitsi, Saksamaa ja Eesti jazzmuusikud, lubab anda tiivad uuele värskele jazzmuusikale ja lennata üle Eesti ja Euroopa. Eestit esindab ansamblis bassist Peedu Kass.
Danske jazziauhind 2014 võitnud klarnetist ja helilooja Meelis Vind viib koos oma suurepäraste ansamblikaaslastega kuulajad rännakule maailmateedele. Tema helikeelde on põimitud elemente india muusikast, jazzist ja klassikast. Lisaks kaunitele keelepillidele vestavad lugusid ka harf, bambusflööt, tablad ja sitar ning nende keskel jazzilikult vaba klarneti ja bassklarnetiga Meelis Vind. 27. septembril toimuva kontserdi „Rändaja teekond“ salvestab ETV.
Uut albumit „Nokturn“ esitleb „Sügisjazzil“ talendikas kitarrist Argo Vals koos oma kuue sõbraga. Väike, kuid väga armas ja sarmikas prantsuse ansambel Petite Vengeance hullab r’n’b ja rock’n’rolli maadel.
„Sügisjazzi“ kaks olulist ja värvikat kontserti „Eesti otsib jazzistaari“ korraldatakse tänavuse muusika-aasta egiidi all Jazzliidu ja Jazzkaare koostöös. Noored jazzitähed saavad siis võimaluse musitseerida koos Eesti parimate jazzansamblitega: Tafenau-Aimla Quintetiga esnevad Harri Heinsoo ja Triin Lutsoja ning ansambliga MiaMee Taaniel Kõmmus ja Kalle Pilli, Weekend Guitar Trioga liituvad Kristjan-Robert Rebane ja Lauri Kadalipp ning vokaalansambliga Estonian Voices Madis Meister ja Kristjan Mängel.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp