Austatud juhataja! Lugupeetud riigikogu liikmed!

Austatud juhataja!  Lugupeetud riigikogu liikmed!
2 minutit

aa_sirp_15-22_0015__art_r1

Järgmisel nädalal on teie ees kultuuri­minister Indrek Saar, et anda aru „Kultuur 2020“ elluviimisest. See on esimene kord nii kultuuriministrile, riigikogu liikmetele kui ka kultuuri valdkonnale.

Ilmselt on teieni juba jõudnud kultuuriministeeriumi aruanne „Kultuur 2020“ täitmise kohta, kuid et aruanded on sageli anonüümsed ja kuivad, fikseerivad pigem selgeid edusamme kui kõhkluskohti, palus Sirp valdkonna esindajail anda sellele dokumendile oma hinnang. Need hinnangud leiategi seekordsest lehest. Head lugemist ja kaasamõtlemist!

Sinna juurde on Sirp kogunud küsimusi, mida valdkonnas tegutsejad kultuuriministrile esitada tahaksid, aga pole kas saanud mahti või võimalust. Tsiteerige neid julgesti ka täiskogu küsimustevoorus.

„Kultuur 2020“ jääb järjekordseks formaalseks strateegiadokumendiks vaid juhul, kui te rahvasaadikutena ei kasuta teile antud võimalust tõstatada just teile olulisi teemasid. Ministri ettekande ärakuulamisest ja teadmiseks võtmisest on liiga vähe – iga-aastasest „Kultuur 2020“ arutelust riigikogus peab saama kultuuripoliitiliste ideede võitlusväli, mis meelitab istungi otseülekannet jälgima, pakub valdkonnale ja avalikkusele aruteluainest järgnevateks kuudeks ning sunnib kultuuri­ministrit andma lubadusi teadmisega, et järgmiseks aastaks pole midagi unustatud. Ka Sirp aitab omalt poolt edaspidigi kaasa.

Täname tähelepanu eest!

Taavi Piibemann. Kasutatud kirjandus. A. B. Strugatski. Miljard aastat enne maailmalõppu. Väljasõit rohelusse. Foto, digitaaltrükk. Paber, PVC, 2004.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp