Ekskursioon ja töötuba näitusel “LAPSED JA SÕDA. 1941-1944“.

Ekskursioon ja töötuba näitusel “LAPSED JA SÕDA. 1941-1944“.
2 minutit
Clipboard01
Fotol: Tikutopsidest kummutid olid tehti Teise maailmasõja aegses Euroopas lastele Amsterdami Vastupanu muuseumi näitusel.

Neljapäeval, 21. mail kell 17 toimub Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones (Pikk 17, Tallinn) ekskursioon ja töötuba näitusel “LAPSED JA SÕDA. 1941-1944“.
Sõja aja lastel oli palju vähem asju, kui tänapäeva lastel. Äraelamiseks piisas katusest pea kohal, toidust laual ja nii paljudest riietest seljas, et külm õues ära ei võtnud. Kuid ka selle vähese hankimiseks, tuli kõvasti vaeva näha ja olla väga leidlik, sest sõja ajal oli puudus nii kaupadest kui rahast.
Kust sõja aja lapsevanemad oma lastele vajalikke asju said? Millised olid sõja aja laste riided, jalanõud, koolitarbed ja mänguasjad?
Kuraatorituuril räägime Teise maailmasõja aegsete laste materiaalsest maailmast, asjade väärtusest ja igapäevasest toimetulekust.
Ringkäiguga samaaegselt toimub TÖÖTUBA „TIKUTOPSIDEST SALASAHTLID“! Töötuba on sobiv eelkõige 7-10 aasta vanustele lastele.
Sõja aja lastel oli poest ostetud mänguasju vähe. Mänguasju meisterdati ise kõikvõimalikest olemasolevatest asjadest ja kättesaadavatest materjalidest – ajalehepaberist, lõngast, puupulkadest jne. Tikutopsidest tehti nukumööblit ja samuti kasutati neid „aarete“ hoiupaikadena.
Töötoas meisterdame tikutopsidest sahtlikapi, kuhu on hea pisikesi asju pista. Sahtlitesse mahuvad ka tikunukk ja tikulennuk, mida on samuti võimalik kohapeal valmis teha.

Kuraatorituuri juhivad ja töötuba viivad läbi näituse kuraatorid Karin Konksi ja Helena Grauberg. Sündmuse kestus on 1 tund.
Osalemine eelregistreerimisel.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp