Tartu soovib UNESCO kirjanduslinnaks

2 minutit

Esmaspäeval, 4. mail kell 16 toimub Tartu Ülikooli Raamatukogu konverentsisaalis Prima Vista ja Mailaulu ühine pressikonverents ning kirjanduslinna infopäev.
Infopäev “Kirjanduslinn Tartu”
Tänavu esitab Tartu linn taotluse, et pääseda UNESCO loovlinnade võrgustikku kirjanduslinna kategoorias. Kirjanduslinnaks olemine ja kujunemine on aga midagi, mis võiks seostuda Tartuga nii UNESCO võrgustiku mõttes kui ka loomu poolest. Tartus liiguvad ringi vaimuerksad inimesed ja head ideed ning mida rohkem need ideed ja inimesed kokku saavad, seda rohkem rõõmu sünnib ühistest ettevõtmistest ja üksteiselt õppimisest. Loovlinnade võrgustikku kuulumine loob aga kindlasti rohkelt võimalusi koostööks, ühistegevuseks, kogemuste omandamiseks ning oma töö tutvustamiseks nii raamatukogudele, koolidele, muuseumidele kui ka kõigile neile arvukatele Tartus tegutsevatele ühendustele ja asutustele, kus kultuurist ja kirjasõnast hoolitakse. Igaühel on võimalus panustada oma mõtete ja plaanidega ning saada osa sellest põnevast teekonnast, mis end kirjanduslinnana mõtestavat linna ees ootab.
Infopäeval tutvustame lühidalt nii UNESCO loovlinnade võrgustikku kui ka olemasolevaid kirjanduslinnu ja nende ettevõtmisi ning räägime Tartu kui kirjanduslinna eesmärkidest, plaanidest ja lootustest. Ootame kõiki loojaid, kultuurisündmuste korraldajaid, haridus- ja teadustöötajaid, kirjandusest ja kirjanduselust huvituvate asutuste ja organisatsioonide esindajaid ning kõiki teisi, kel vähegi soovi, kuulama ja kaasa mõtlema.
KAVAS:
Sõnavõtud:
“UNESCO loovlinnade võrgustik, kirjanduslinnad ja Tartu” (Marja Unt, Eesti Kirjanduse Selts)
“Kirjanduslinna tähendus ja võimalused kirjanike vaatepunktist” (Berk Vaher, Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond)
Küsimused, mõtted ja ettepanekud.
Infopäev algab orienteeruvalt kell 17, sellele eelneb kirjandusfestival Prima Vista ning autorilaulufestivali “Mailaul” ühine pressikonverents, kuhu on samuti oodatud kõik huvilised. Prima Vista ning autorilaulufestival Mailaul toimuvad tänavu paralleelselt ning festivalinädala esimesel päeval tutvustavad programme ja külalisi, jagavad soovitusi ja vastavad küsimustele:
– Kirjandusfestival Prima Vista programmijuht Marja Unt
– Autorilaulufestivali Mailaul peakorraldaja Juhani Jaeger

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp