Tartu Ülikooli muuseum avab koostöös “Supilinna Salaseltsiga” oma suvehooaja

2 minutit

1. mail kell 12-15 toimub Tartu Ülikooli muuseumis koostöös “Supilinna Salaseltsiga” Hullu Teadlase sünnipäev “Pidu nagu filmis”. Filmimaailma põnevaid telgitaguseid tutvustav perepäev avab muuseumi suvehooaja.
Hullu Teadlase perepäeval saab mängida eriefektidega filmistseenis, kehastuda filmigrimmi abil superkangelaseks, tutvuda noorte filmitegijate käe all animatsioonimaailmaga ning avastada filmitrikkide saladusi Hullu Teadlase eksperimentidel ning töötubades. Lisaks saab kuulata vahvaid
lugusid filmivõtetest “Supilinna Salaseltsi” näitlejatelt, vaadata Tallinnfilmi nostalgiamultikaid ning toimub palju muud põnevat.
1. mail avataval muuseumi suvehooajal pakuvad mitmesuguseid tegevusi nii Tartu tähetorn, Tartu Ülikooli kunstimuuseum kui ka Tartu Ülikooli muuseum ajaloolises toomkirikus.
Tartu tähetorn on sel suvel varjutuse lummuses. 16. mail avatakse tähetornis näitus “Päikesevarjutuse lummuses”, mis tutvustab haruldase loodusnähtuse tagamaid. Tähetorni õuel avatav näitus pakub lisaks uudsele näitusekeskkonnale rohket avastamisrõõmu ning tutvustab interaktiivsete lahenduste kaudu päikesevarjutuse fenomeni ning sellega seotud müüte,
Tartu Ülikooli organiseeritud päikesevarjutuse ekspeditsioone ja Eesti amatöörastronoomide reise.
Tartu Ülikooli kunstimuuseum kutsub aardeid avastama. Tartu Ülikooli kunstimuuseumis on oktoobri lõpuni avatud ikoonitraditsiooni tutvustav näitus “Ikoonide inimlik ja jumalik maailm”. Nii ortodoksses kultuuriruumis levinud ikoonikunsti kui ka kunstimuuseumi püsiekspositsiooniga saab alates maikuust tutvuda esmaspäeviti toimuvatel ringkäikudel.
Tartu Ülikooli muuseum kutsub meeli avama. Ajaloolises toomkirikus saab maikuust alates külastada  täienduskuuri läbinud näitust “PEA ASI: maailm õlgadel”. Uuenenud näitus pöörab muusikaaasta kontekstis tähelepanu kuulmisele, pakub spetsiaalse nutirakenduse kaudu võimalust avastada maailma erinevate loomade silmade läbi ning kutsub kokku panema Tartu vaimust inspireeritud Eesti suurimat ajumudelit. Septembri lõpuni on avatud ka näitus “Looduse mõistmise kunst”, mis tutvustab Tartut kui teaduskeskust ning avab siinset teadusajaloo pärandit.
Suvehooajal jätkuvad ka igalaupäevased Hullu Teadlase eksperimendihommikud ning maikuust alates on avatud toomkiriku tornidel asuvad vaateplatvormid.
Alates juulikuust saab taas osaleda ka iganädalastel Toomemäe ringkäikudel ning tutvuda Toomemäe eri kihistuste, sümbolhoonete ja monumentidega.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp