Viive Noor ja Lauri Lihten-Haavel Uue Kunsti Muuseumis

2 minutit

Uued näitused Uue Kunsti Muuseumis 30. aprill – 28. mai 2015. Pidulik avamine 30. aprillil kell 16.

ViiveNoor_Armastuse-puu“ARMASTUSE PUU”
Viive Noore väike graafikanäitus
Armastuse puu. Millest ta tärkab, millest elujõudu leiab? Keegi ei tea.
Teda on kohatud, püütud seletada, võetud appi isegi teadust ja keemiat, aga saladuseks ta jääb.
Tekib eimillestki, toitub eimillestki. Kasvab salaaedades, varjul kõrvaliste pilkude eest.
Vahel sirgub ta aeglaselt ja salamisi, vahel võrsub tillukesest seemnest hetkega poolt maailma kattev hiigelpuu, mille võra ületab riigipiire, keelepiire, ei hooli kahtlejate sõnadest ega kaine mõistuse kaalutlustest. Teda ei saa soovi mööda kujundada ega teadlikult aretada, ei saa ümber istutada ega idanema panna.
Imeline oma seletamatus ilus, igavene inimeste unistustes.

Pärnu2015_FB_1000x1000“PÜHA ILMA TEINE POOL“
Lauri Lihten-Haaveli graafikanäitus
Lauri Lihten-Haavel (s.1976) on lõpetanud Tallinna Pedagoogikakülikooli kunsti- ja joonestamisõpetajana ning osalenud mitmetel üksik- ja ühisnäitustel. Olnud legendaarse Kaubamaja akende peakunstnik ja kujundanud hulganisti üritusi. Praegu töötab disainivaldkonnas, kuid viimased aastad on vabakutselise kunstnikuga viljelenud oma suurt kirge – linoollõiget. Lauri tööd on trükitud isetehtud paberile, mis annab töödele sügavust ja mitmetasapinnalisust.

Tööd on ekspressiivsed, kontrastsed ja moodsad, mis moodustab väga vana ja arhailise trükitehnikaga põneva dialoogi. Käesolev näitus püüab vaadata tänapäeva inimest läbi kerge irooniaprisma ja küsib vaatajalt otse, kas sina ikka oled see, kes sa arvad olevat. Meisterliku joone alt kumab läbi humoorikas maailmapilt, kus peategelasteks on laval usutegelased-paljad suitsetavad naised, habemetes “hipsterid”, tätoveeritud vanamehed ja sellest segust keeb vahva tänapäeva elumoos: meie!

1. mail kell 12.00 toimub näitusega paralleelselt kunstniku juhendamisel töötuba.
Tutvutakse kiiresti linooli ajalooga, harjutatakse noajoont ning siis saab igaüks juba ise oma kunstiteose valmis lõigata ehk asutakse linooli lõikama ning toimub trükiprotsess.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp