Raamatututvustus

2 minutit

1965. aastal kooli lõpetanud ja oma teatri (Noorsooteatri, hilisem Linnateater) saanud kursuse heitlik saatus, nii inimeseti kui rühmana. Teatriaasta puhul ilmunud ilus ja inimlik lugu. Toimetanud Mall Johanson, kujundanud Kersti Tormis, korrektuuri lugenud Kertu Raassalu. Valgus, 2006. 448 lk.

 

Jaan Kaplinski

VAIKUS SAAB VÄRVIDEKS.

1955 – 2005

Valimik kosmiliselt peenetajulist Kaplinskit. Siin raamatus leidub pigem filosoofilist ja mõistuluulet, mis, nagu Kaplinski puhul ikka, muutub vahel nii argiseks. Kujundanud Kalli Kalde. Tänapäev, 2006. 120 lk.

 

Mats Traat

TRAAT ARMASTUSEST. Lembe­luuletusi mitmest aastakümnest

Valimik Traadi armastusluulet, millest suur jagu ilmunud kogumikes aastail 1962 – 2005, aga osa luuletusi, mis tekkinud aastail 1959-1960, avaldatakse siin esimest korda. Ilmunud Varraku 15. aastapäeva tähistamise tähe all. Kujundanud ja illustreerinud Enno Ootsing. Varrak, 2006. 160 lk.

 

fs

2004

Üks eesti paremaid luulekogusid läbi aegade on tänu noorele Eesti venelasest luuletajale Kotjuhile saanud nüüd vene keeles kättesaadavaks, kuuldavasti oli fs kogu ka veidi redigeerinud ning mõned tekstid veel paremate vastu vahetanud. Vene keelde tõlkinud Igor Kotjuh, toimetanud Nelli Melts. Tuum, 2005. 78 lk.

 

Aleksei Turovski

SIPELGAST VAALANI

Eesti ühe parema loomatundja ja -semiootiku raadiovestetest kogutud juturaamat, kus kõneldakse tõepoolest kõige pisematest mutukatest kuni kõige priskemate ja pirakamateni välja. Autori illustratsioonid. Tõlkinud Imbi Taniel, toimetanud Ene Vadi, kaane kujundanud Tiina Alver, kujundanud ja küljendanud Maaja Kukerman. Ilo, 2005. 144 lk.

 

Kazuo Ishiguro

PÄEVA RIISMED

Vaade täiuslikule Inglise ülemteenrile ning tema kaduvale maailmale sõjajärgsel Inglismaal. Ülemteener juurdleb selle üle, kas tema peremees oli ikka tõeline härrasmees. Esmatrükk eesti keeles Eesti Raamat, 1994. Inglise keelest tõlkinud Jüri Ojamaa, sarja “Punane raamat” kujundanud Kristjan Mändmaa. Tänapäev, 2006. 232 lk.

 

Curzio Malaparte

KAPUTT

Panoraamne vaade II maailmasõjale Saksamaa ja tema liitlaste selja tagant. Rindekorrespondendina liigub autor Ukraina steppides, Bessaraabias ja Karjala rindel, Rootsi kuninga salongis ja Poola kindralkuberneri pidulauas. Tõlkinud Mailis Põld, sarja “Luukamber” kujundanud Jüri Kass. Vagabund, 2005. 354 lk.

 

ESTONIAN ART  2005, nr 2

Eesti kunsti ingliskeeli tutvustav väljaanne: juttu tuleb patarei vangla problemaatikast, mitu lugu on pühendatud eesti performance’i-kunstile, veel kultuuritehasest, näitusest “Scripta manet III”, IV Tallinna arhitektuuritriennaalist jpm. Kirjutajaiks ikka paremad kunstimõtlejad. Toimetajad Liina Siib ja Eero Epner.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp