Galerii Noorus tõusevad keldrist pühakud: Maria Evestuse „Sakraalnäitus“

Galerii Noorus tõusevad keldrist pühakud:  Maria Evestuse „Sakraalnäitus“
2 minutit

Maria Evestus_plakatKolmapäeval, 22. aprillil kell 17:30 avab Maria Evestus Nooruse galerii keldrikorrusel kevadise isiknäituse nimega „SAKRAALNÄITUS“. 2014. aastal Tartu Kõrgema Kunstikooli lõpetanud noor kunstnik on oma pop-sürrealistlike kollaažidega tuntust kogunud Tartu Noore Kunsti oksjonitel ning esinenud mitmete isik- ja grupinäitustega Tartus ja mujal.
Näitusel esitletavad tööd on Maria Evestuse sõnul kevadiselt värskeid, ent pühalikult igavikulised. „Vormilt sakraalkunstist inspireeritud pop-sürrealistlikud/uus-sümbolistlikud teosed on dekoratiivsed visuaalsed jutustused hetkelrulluvast olevikust läbi ajatute viidete,” ütleb kunstnik.
Kunstnikule on tööde puhul tähtis nende üleüldine esteetiline illustratiivsus, mis oma dekoratiivsuses koos tuttavate ja tihti lausa kitšlikult armsate elementidega kutsub vaatajat oma mängumaailma. „Nende maailmadega lähemalt tutvudes ilmnevad erinevad, rohkete sümbolite poolt juhitud narratiivid, mis on esitatud vaatajaile endile lõpuni mõtlemiseks. Üks mis on kindel – tööde armsa värvikireva pinna alt on võimalik igaühel leida midagi oma sisemaailma järgi, nii õudsat kui ka õndsat,” arvab Evestus.
Domineerivad rütmid/kordused, sümmeetria ja polaarsed vastandid.
Sakraalsetele viidetele lisanduvad nukumaja-elemendid, kodu- ja metsloomad, müütilised olevused ja muinasjututegelased.
Näituse avamine kunstniku osalusel toimub 20. aprillil 2015 kell 17:30 Nooruse Galeriis (Riia 11, Tartu ). Näitus jääb avatuks 2. maini 2015.
Galerii Noorus asub Tartus, Riia 11. Galerii on avatud T-L kl 10-17.
Näituste külastamine on tasuta.

Maria Evestus „Sakraalnäitus“
23. aprill-2. mai
galeriis Noorus
www.facebook.com/GaleriiNoorus
www.facebook.com/mevestusart
www.mariaevestus.com/

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp