Tallinna Kunstihoones avatakse ulatuslik skulptuurinäitus “Kehakeel”

Tallinna Kunstihoones avatakse ulatuslik skulptuurinäitus “Kehakeel”
Anu Põder
2 minutit
Hille Palm
Hille Palm

Näitus “Kehakeel” eksponeerib 15 Eesti naisskulptori figuraalplastikat, tuues erinevatest kogudest välja

Terje Ojaver
Terje Ojaver

valiku suurepäraseid unustusehõlma vajunud skulptuure. Lisaks neile on igalt kunstnikult just selle näituse jaoks valminud uus teos.

Näitus “Kehakeel” toob kokku figuraalsed skulptuurid vahemikust 1975-2015, mis pööravad tähelepanu skulptuuri vormile ja selle kõnetavusele.
“Kehad kõnetavad meid ja kehakeel on osa suhtlemisest, see annab signaale ümbritsevale maailmale, jutustab lugusid, reedab meid. Kehakeelt õpime sünnist surmani ja selles väljendub rõõm, hirm, valu, üllatus, kurbus. Kehakeel on seotud meie uskumuste, kultuurikonteksti, maailmavaate, soo, soovide, tunnete ja sotsiaalse ruumiga,” avab kuraator Tiiu Kirsipuu näituse teemat.
Näitus annab ülevaate Eesti naisskulptoritest alates 1970. aastatel Eesti kunsti areenile astunud jõulisest naisskulptorite põlvkonnast kuni 2000. aastatel alustanud nooremate autoriteni. Igalt kunstnikult on väljas kolm teost, millest kaks on kuraatorid valinud varasema loomingu hulgast ja üks spetsiaalselt valminud sellele väljapanekule.

Anu Põder
Anu Põder

Kuraatorite üheks teoste valiku põhimõtteks on näidata skulptuuri järjepidevust ja tehnilist meisterlikkust, materjalide ja tehnikate variatiivsust. Tiiu Kirsipuu: “Kolmemõõtmelises kunstis kasutatavate materjalide, tööde idee ja kontseptsioonide valik on väga lai. Luuakse põnevat installatiivset figuraalplastikat, avardunud vormikeel on autori sõnumi kandja.”
Näitusel osalevad: Ellen Kolk, Hille Palm, Irina Rätsep, Aime Kuulbusch, Mare Mikoff, Terje Ojaver, Tiiu Kirsipuu, Mari-Liis Tammi, Elo Liiv, Anne Rudanovski, Leena Kuutma, Eike Eplik, Kirke Kangro, Tamara Ditman ja Anu Põder.
Kuraatorid: Tiiu Kirsipuu ja Mari-Liis Tammi
Kujundaja: Tiiu Kirsipuu
Näitus on avatud 22. aprill – 24. mai 2015.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp