Rahvusraamatukogus kuulutatakse välja Eesti kauneimad raamatud

2 minutit

5. veebruaril kell 17 algaval auhinnagalal Rahvusraamatukogus selguvad 2014. aasta 25 kauneimat Eesti raamatut ja 5 kauneimat Eesti lasteraamatut ning Eesti Kirjastuste Liidu auhinna Aasta raamatusõber võitja.
Selle aasta kauneimate raamatute konkursile esitasid 68 kirjastajat 151 tööd, mille puhul hinnati kujunduse terviklikkust, disaini, õiget materjalivalikut ja kvaliteetset teostust. Lihtsalt korraliku töö eest auhinda siiski ei anta. ”On vaja mingit nippi, põnevaid detaile, elegantsi, kujunduse ja sisu kokkumängu,” põhjendas žürii.
Kauneimate lasteraamatute konkursile saabus 17 kirjastajalt 41 raamatut. „Lasteraamatud räägivad lugusid pildikeeles, on mitmekihilised ja mõtestatud ka siis, kui näivad ülearu  lihtsad,” ütles lasteraamatute konkursi žürii esimees Anne Pikkov. Seetõttu peeti lasteraamatute puhul olulisteks pildi ja teksti koostööd ning unikaalse terviku moodustamist. Pikkovi hinnangul on Eesti lasteraamat kvaliteetne ja apetiitne.
Galaõhtut juhib Karl Martin Sinijärv ning muusikaga ilmestab Nuku koor.
Auhinnagalale eelneb seminar raamatukujundamisest. Kujundusgraafikutele, kirjastajatele ja raamatu kujundusest-küljendusest huvitatutele mõeldud „seminar@25” Mart Andersoni juhtimisel algab raamatukogu suures konverentsisaalis kell 15. Eesti Kujundusgraafikute Liidu raamatugraafika sektsiooni esimees Viive Noor räägib lastele ja täiskasvanutele mõeldud pildiraamatutest ning Eesti Kunstiakadeemia õppejõud ja võistluse „25 kauneimat Eesti raamatut 2014” žürii esimees Aarne Mesikäpp lahkab eelmisel aastal Eestis ilmunud raamatute põhjal suundumusi, mida võtta eeskujuks ja mida vältida.
Näitus „25 kauneimat Eesti raamatut ja 5 kauneimat Eesti lasteraamatut” on koos Soome 2013. aasta kauneimate raamatute ja Eesti Kirjastuste Liidu liikmete 2014. aasta menuraamatutega Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis avatud 5.-28. veebruarini. Eesti kauneimate raamatute ja lasteraamatute näitust saadab kataloog konkursi võidutöödega.
FB_25seminar-2 FB_2502Kauneimate raamatute konkursse korraldavad Eesti Kujundusgraafikute Liit, Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Eesti Rahvusraamatukogu, toetavad Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Trükikoda Greif, Antalis, Heidelberg Baltic Finland, Pakett, Printon trükikoda, Print Best, Apollo Holding, Soome Instituut, Altia Eesti ja Kirjastus Koolibri.

Konkursi „25 kauneimat Eesti raamatut ja 5 kauneimat Eesti lasteraamatut” koduleht.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp