Käsikellade ansambel Campanelli käis kontserdireisil Venemaal

2 minutit
  1. aasta jaanuaris oli käsikellade ansambel Campanelli kahenädalasel kontserdireisil Venemaal. Campanelli on korduvalt ja edukalt esinenud Peterburi Jaani kiriku iga-aastasel jõulufestivalil „Gratulari“. Just see andis sealse kontserdisaali direktorile Zoja Tumanova-Rodmanile idee pakkuda ansamblit ka Venemaa teistele kontserdisaalidele. Kokku andis Campanelli Venemaal 10 kontserti, suurlinnades Peterburis, Tjumenis, Jekaterinburgis (2), Permis ning Tobolskis, Zavodoukovskis, Iževskis, Kirovis ja Tveris.

Tuuri avakontsert anti Peterburi Jaani kirikus festivalil „Gratulari“, kus osaleti juba neljandat korda ja kuhu neid oodatakse ka 2016. aastal. Kõige kaugem esinemine leidis aset Tjumeni oblastis Tobolski Jeršovi nimelises draamateatris. Lausa kaks kontserti anti Sverdlovski Riikliku Akadeemilise Filharmoonia suures saalis Jekaterinburgis, kus õhtud viis läbi professionaalne konferansjee ja publik istus laudades. Ühe omapäraseima esinemiskogemuse sai Campanelli Iževskis Udmurtia Filharmoonia laval, kus lava ümbritsesid kolmest küljest ekraanid ning kasutati helivõimendust.

Campanelli kontserttuuri repertuaari kuulusid palad klassikast rahvalaulutöötlusteni ning originaalmuusika. Kuigi publik eelistas eri saalides erinevad teosed, sai Caccini „Ave Maria’st“ eranditult kõigi kontserdisaalide üks lemmikuid. Suurt vaimustust äratas ka Piazzolla „Libertango“, kus soleerisid Toomas Sõelsepp CymBells’itel ja Aivar Oroperv akordionil.

Enamasti olid kontserdisaalid kas täiesti või valdavalt välja müüdud. Suurim kuulajaskond oli Campanellil Tjumeni Filharmoonia suures saalis, mis mahutab 1224 inimest. Publik oli kõikjal erakordselt emotsionaalne ja siiras. Ansambli juht ja dirigent Inna Lai tõdeb, et „see kontserttuur oli kaunis kingitus meie 10. sünnipäevaks, mida tähistame kontserdiga 13. veebruaril Mustpeade Majas“.

Käsikella-ansambel Campanelli alustas oma tegevust Nõmme kultuurikeskuses 13. veebruaril 2005. aastal. 13-liikmelist kollektiivi juhib dirigent Inna Lai. Välja on antud kaks CDplaati ja 2014. aastal valmis ansamblist pooletunnine dokumentaalfilm „Unes või ilmsi“, mis on saadaval ka DVDna. Campanelli kellade kollektsioonis on 5 oktaavi Inglise käsikelli, 7 oktaavi Choirchime’e ja 1 oktaav CymBells’e, kokku 147 kaunilt helisevat kella.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp