Flo Kasearu “Ülestõus” Temnikova & Kasela galeriis

2 minutit

Oma esimesel isikunäitusel, mis avatakse aadressil Lastekodu 1, 20. jaanuaril kell 19, näitab Flo Kasearu uusi töid. Näitus  Ülestõus  keskendub videole, mis on filmitud kunstniku Pelgulinnas asuva kodumaja katusetööde käigus. Sama hoone on alates 2013. aastast koduks ka kunstniku projektile  Flo Kasearu majamuuseum . Katusetööde käigus eemaldatud metallist on volditud lennukid, mis meenutavad laste poolt paberist tehtud DIY mudeleid.
Vastates praegusele poliitilisele olustikule, pingelistele rahvusvahelistele suhetele Venemaa ja Lääne vahel, käsitlevad Kasearu video ning sellega kaasnevad joonistused ja raamitud 3D mudelid antud tingimuste all valitsevat atmosfääri Eestis. Kunstnik mõtiskleb kõrgendatud paranoia taseme üle meedias, valimiseelsete lubaduste üle suurendada Kaitseministeeriumi rahastamist, küsitleb uuendatud usku NATOsse, ja nii edasi. Metallist DIY lennukid, mis on peamiseks näituse motiiviks, näivad sümboliseerivat  sõjategevust, kuid samaaegselt esindavad nn  exit  strateegiat, riigi piiride ületamist läbi õhu ning sisse- ja väljarände küsimusi. Õhuruum – perspektiiv, kust hinnata oma positsiooni on nii vabastav kui ka hirmutav mõte.
Flo Kasearu (1985) on Tallinnas elav kunstnik. Lõpetades Eesti Kunstiakadeemia maalikunsti eriala BA 2008. aastal,  õppis ta multimeedia kursusel Berliini Kunsti Ülikoolis Rebecca Horni stuudios, ning hiljem taas Eesti Kunstiakadeemias fotograafia magistrantuuris. Tema hiljutiste isikunäituste hulka kuuluvad   We Are On the Way  Zacheta Projektitoas, Varssavis (2014);
Flo Kasearu’s majamuuseum  Flo Kasearu majamuuseumis, Tallinnas (2013 -kestev);  21.05.09 / 14.06.09  (koos Tõnis Saadojaga) Kaasaegse Kunsti Keskuses (CAC), Vilniuses; Kunstnike Majas, Tartus; ning Tallinna Kunstihoone galeriis, Tallinnas (2011-2012).

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp