Ansambel Collage esitles uut albumit

1 minut

14. detsembril esitleti Philly Joe’s jazziklubis ansambli Collage äsjailmunud uusi vinüülväljaandeid. Ansambel tegutses aastatel 1966-1976, selle aja jooksul salvestatuga anti 1970ndatel välja kolm täispikka heliplaati ja üks nelja looga väike heliplaat. Vinüüli kordusväljaanded albumitest “Collage”, “Kadriko” ja “Käokiri” avaldas nüüd hyper.records. Piiratud tiraažiga karbis on lisaks neile kolmele plaadile veel 12” maksisingel nelja seni vinüülil ilmumata lauluga.

Ansamblile pani nime Anne Erm, kes ise ka algusest peale ansamblis kaasa laulis, ja see nimi tulenes asjaolust, et kavva võeti muusikat väga erinevates stiilides. Üks olulisemaid suundi oli eesti regilaulu kasutamine levimuusikas ja teine külg ansambli Collage repertuaarist oli džässilikud levimuusikapalad ja orkestripartituuride vokaalseaded.

Collage’i koosseisudes on läbi aegade laulnud Lea Gabral, Katrin Mägi, Maire Eliste, Anne Erm, Kersti Johannson, Ivar Johannson, Ole Valgma, Tauno Vahter, Aarne Vahuri, Enn Tomson, Alo Põldmäe ja Uno Loop.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp