Rahvusraamatukogu peadirektor kohtus Saksa, Austria ja Šveitsi suursaadikuga

1 minut

Täna arutati Rahvusraamatukogus edasist koostööd raamatukogu, Saksa, Austria ja Šveitsi saatkonna ning Goethe Instituudi vahel. Üksmeelselt toetati koostööleppe uuendamist.

 „Täna lepiti kokku Rahvusraamatukogu saksakeelsete lugemissaalide kogude jäämises oma asukohta,“ sõnas Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo. Ta lisas: „Edasise koostöö üksikasju, sh. komplekteerimist ja teenindust asume partneritega arutama jaanuaris.“
Goethe Instituudi juhataja Eva Marquardti sõnul on instituudil huvi jätkata nii Rahvusraamatukogu füüsiliste kui ka e-kogude täiendamist.
Kohtumisel osalesid Rahvusraamatukogu nõukogu esimees Igor Gräzin, peadirektor Janne Andresoo, Saksa suursaadik Christian Matthias Schlaga, Austria suursaadik Renate Kobler, Šveitsi suursaadik Markus Niklaus Paul Dutly, Goethe Instituudi juhataja Eva Marquardt ning Kultuuriministeeriumi raamatukogunõunik Ülle Talihärm.
Kohtumine oli ajendatud Rahvusraamatukogu otsusest korraldada ümber saksakeelsete lugemissaalide töö ning pakkuda projektipõhist partnerlust saksa kultuuriruumi tutvustavate ürituste korraldamises.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp