Underi ja Tuglase Kirjanduskeskus esitleb uudisteoseid

2 minutit

Eesti TA Underi ja Tuglase Kirjanduskeskus esitleb sellel sügisel ilmunud uudisteoseid 10. detsembril kell 16 Kirjanike Majas (Harju 1)

„Friedebert Tuglas. Kogutud teosed 11. Kriitika IX. Kriitika X.“

Teos sisaldab pikemaid kirjandusteaduslikke käsitlusi mitmest eesti kirjanikust (Eduard Vildest, Ernst Särgavast) ning Tuglase võluvaid reisi- ja pisivesteid. Raamatu toimetas Elle-Mari Talivee, järelsõna ja kommentaarid kirjutas Mall Jõgi.  (Ilmus 2014. aastal Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse sarjas  Friedebert Tuglase „Kogutud teosed“.)

„Autogenees ja ülekanne. Moodsa kultuuri kujunemine Eestis“

Teose uurimuste autoreiks on Rein Undusk, Jaan Undusk, Ulrike Plath, Liina Lukas, Eneken Laanes, Elle-Mari Talivee, Mirjam Hinrikus, Õnne Kepp, Piret Kruuspere, Eva-Liisa Linder, Anneli Mihkelev ja Aare Pilv. Kogumiku koostaja oli Rein Undusk.  (Ilmus 2014. aastal Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse sarjas Collegium litterarum (25).)

„Sõnasild. Raamatuid ja kunsti Paul Reetsi kogust“

Teoses on osutanud seosele sõna ja pildi, raamatu teksti ja illustratsiooni vahel. Raamat sisaldab näiteid 17.– 18. ja 20. sajandi Lääne-Euroopa graafikast ning bibliofiilse väärtusega raamatutest ja nende illustratsioonidest alates 17. sajandist. Teose koostajateks olid Jaan Undusk ja Elle-Mari Talivee. (Ilmus  2014. aastal Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse sarjas Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse kultuuriloolised kogud (8).)

Kõik kolm raamatut on kujundanud kunstnik Tiiu Pirsko.

Uudisteoseid tutvustavad nende autorid ja koostajad. Kohapeal saab soodsalt soetada Kirjanduskeskuse väljaandeid.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp