Peeter Ulase ja Concordia Klari joonistuste ja graafika näitus Leisi Keskkoolis Saaremaal

1 minut

Maalilisel Põhja-Saaremaal, mõned kilomeetrid Leisist lääne pool Asuka külas Lõuka talus oli Concordia Klari (1938–2004) ja Peeter Ulase (1934–2008) suvekodu. Alates 1972. aastast seal veedetud suved, otse ukse all mühav meri, rohttaimed, kadakad ja männid, olid mõlema loomingus oluliseks inspiratsiooniallikaks.

Näitusel eksponeeritakse Peeter Ulase suureformaadilisi männijoonistusi ja abstraktseid pastelljoonistusi ning Concordia Klari taimegraafikat. Valiku, mis juulis-augustis oli avatud Saaremaa muuseumis, on kokku pannud loomingulise paari kunstnikust tütar Maria-Kristiina Ulas, kes on pühendanud väljapaneku oma isa 80-ndale ja ema 76-ndale sünniaastapäevale.
Peeter Ulase ja Concordia Klari näitus jääb suurejooneliselt renoveeritud Leisi kooli kunstigaleriis avatuks 24. oktoobrini. Ees on ootamas näitusetutvustused nii siinsetele koolilastele kui ka laiemalt kogukonna liikmetele.
Näitus on esimene Saaremaa päritolu või suvesaarlastest kunstnikke tutvustavas ettevõtmises, mille missiooniks on teadvustada kohalikele inimestele Saaremaast inspiratsiooni ammutanud kunstiinimesi.

Sissepääs näitusele on tasuta. Info külastusaegade kohta telefonil 5185177.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp