Maanteemuuseumis esietendus suvelavastus Vend Vahindrast

2 minutit

Vend Vahindra, kodanikunimega Karl Tõnisson alias Karlis Tennisons oli 1920. aastate Eestis tähelepanuväärne tegelane, “paljasjalgse Tõnissoni” hüüdnime all tuntud seikleja, veidrik ja tihtipeale rahva pilkealune. Samas oli ta üks esimesi läänlasi, kes möödunud sajandil budistliku kerjusmunga eluviisi omaks võttis. Kirgliku ja radikaalse antikristlasena kuulutas ta end Baltimaade budistlikuks peapiiskopiks ja unistas õndsast Pan-Baltoonia ilmariigist. Siitilmast lahkus Vahindra 1962. aastal Birmas ja kuulutati peale seda bodhisattvaks, olles nõnda esimene ja siiani ainus eesti päritolu budistlik pühak.

See on lugu mehest, kes ei mahu kuidagimoodi teistele mõistetavatesse raamidesse, kuid kes ei lase end sellest heidutada, vaid jätkab veel suurema pühendumuse ja kirega oma nägemuse elluviimist, sünnitades niimoodi endast värvikaid legende.

Autoriks on Mihkel Seeder Drakadeemiast, lavastajaks Taago Tubin Ugala teatrist, kunstnikuks Liisa Soolepp.

Mängivad Tarvo Vridolin, Tanel Ingi, Janek Vadi ja Kristian Põldma Ugala teatrist ning Karl-Edgar Tammi, Kristjan Lüüs ja Lauri Mäesepp Viljandi Kultuuriakadeemia teatriõppe 10. lennust.

Etendused toimuvad Eesti Maanteemuuseumis, Varbusel 7., 8., 9., 13., 14., 15., 16. ja 17. augustil algusega kell 20. Tegemist on vabaõhulavastusega, mis kestab koos vaheajaga orienteeruvalt 2 tundi ja 45 min.

Lavastuse facebook: https://www.facebook.com/VagaVendVahindra

Lavastuse videotreiler: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EvY1wFS-62Y

www.raaam.ee

Eesti Maanteemuuseum

muuseum.mnt.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp