Mari-Ann Hütt

2 minutit

Arhitekt Mari-Ann Hüti erialane tööstaaž ning autoritööde nimekiri on aukartustäratavalt pikk. Hoopis lühike on aga töökohtade loetelu, mis räägib usaldusväärsusest ja naiselikust stabiilsusetaotlusest.

Pärast keskkooli lõpetamist alustas ta tehnikuna tööd omaaegses Eesti maaehitusprojektis, kus pikapeale kasvas iseseisvaks projekteerijaks ja võttis osa ka suuremate objektide kavandamisest. Pärast kõrghariduse omandamist Eesti riikliku kunstiinstituudi õhtuses arhitektuuriteaduskonnas (1971) tegutses ta pikka aega iseseisva arhitektina nii suuremate kui ka väiksemate objektide projekteerimisel.

Maaehitusprojektis tehtud töödest on nimetamisväärsemad Tartu metsakombinaadi elamud (1974), Kuremaa sovhoostehnikumi (nüüd põllumajandustehnikum) võimla (1976), Võrtsjärve kalamajandi laululava (1977) ja Tallinna politseiprefektuuri hoone (Lubja 4/6, 1977).

Aastail 1977–1991 töötas Hütt Eesti metsainstituudi konstrueerimisbüroos. Tema töölaual valmisid Nõmme tuletõrjedepoo juurdeehituse (1988), Räpina metsavahtide kursuste õppehoone (1989) ja Matsalu looduskaitseala Keemu sadama (1991) projekt.

Tähelepanuväärseim on Räpina sovhoostehnikumi (praegune Räpina aianduskool) projekt (koostöös Koit Komissaroviga, 1984), mis tunnistati Eesti NSV ministrite nõukogu konkurssülevaatusel üheks aasta parimaks ehitusobjektiks ühiskondlike hoonete kategoorias.

Alates 1991. aastast töötas Hütt Harjumaa arhitektuuriameti projektbüroo piirkonnaarhitektina, kus suunas asulaehitust.

1995–1999 töötas ta arhitektina Kehra linnavalitsuses ja 1999–2007 Anija vallavalitsuses.

Aastail 2007–2012 oli Hütt Tallinna keskkonnaameti juhtivspetsialist.

Alates 2012. aastast tegutses ta FIEna, veel sel aastal tegi kaastööd firmale Tuulesoojus. Tema portfoolios on arvukalt eramuid, sh oma pere elamu Mähel.

Mari-Ann Hütt oli alates 1994. aastast arhitektide liidu liige.

Mari-Ann Hütt oli elurõõmus ja aktiivne inimene, oma eriala tõeline professionaal, kes lõi aastate vältel hulgaliselt funktsionaalseid heatasemelisi ehitisi, soovimata publikut rabada ekstravagantsusega.

Leiname ja mälestame Mari-Ann Hütti ning avaldame sügavat kaastunnet lähedastele.

Eesti Arhitektide Liit

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp