Aime Jürjo näitus „Aeg meenutada 2“ Kuressaare Raegaleriis

2 minutit

Kujur Aime Jürjo on sündinud ja koolis käinud Paides. Kunstihariduse omandas Tallinnas ERKIs 1947-1953. Hiljem on töötanud joonistusõpetaja, vabakutselise skulptori ja õppejõuna ERKIs, 1980-1986 oli ERKIs skulptuurikateedri juhataja. Ta on on Eesti Kunstnike Liidu, Kujurite Ühenduse ja Akvarellistide Ühenduse liige. Aime Jürjo on esinenud eesti kunsti näitustel Moskvas, Leningradis, Riias, Berliinis jm. Tal on toimunud arvukalt personaalnäitusi nii kodu- kui välismaal. Viimane isiknäitus Kuressaare Raegaleriis oli tal 2004. aastal.

Skulptor Aime Jürjo on eesti kunstis tegutsenud 1950ndate algusest, loonud skulptuure sh. portreid, aga ka dekoratiivplastikat. Tema loometegevuse juurde on ikka kuulunud joonistused ja akvarellimaal. Kasvanud üles Eesti sisemaal on Aime Jürjo loonud oma suvekodu mere äärde Muhumaale, Rässa külla. Seal on möödunud juba ligi kolmkümmend suve, nautides loodust, kogudes inspiratsiooni ning puu- ja kivimaterjali.

Joonistajana on Aime Jürjo nooruslik, tema joon on peen ja graafiline. Paljude joonistuste keskmes on mingi detail või sümbol, ta loob huvitavaid seoseid looduse ja arhitektuuri ning inimese loometegevuse vahel, sidudes neid oma mälestustega.

Ligi paarkümmend aastat tagasi hakkas Aime Jürjo voolima puust raamatuid, kus kasutab koos erinevate puiduliikidega (ajupuit, sirel, mänd , saar, tamm jne.) ka muid materjale- kive, teokarpe, nahka jne.

Kuressaare näitus „ Aeg meenutada 2“ koosneb Aime Jürjo viimaste aastate söe- ja pastelljoonistustest ning tuššijoonistustest, mida on rikastatud kollaažitehnikaga. Lisaks saab näha saab põnevaid puuskulptuure.

Näitus jääb avatuks kuni 1. juulini

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp