Urmas Lüüsi tehnomuusikal #ERROR #CORPUS #MACHINA

2 minutit

#ERROR #CORPUS #MACHINA on etendus, kus ühendatakse omavahel inimkeha ja masinad. See suhe toimib nagu fotograafia, kus kaamera on vahend, mis õpetab silma vaatama ilma kaamerata. Tehnoloogiliste vahenditega avan tajusid ning ehitan üles inimene-küborg suhet, mis aitab kehal end väljendada meetoditel, milleks selle füüsilised omadused ei küündi. Erinevate konstruktsioonide abil on eesmärgiks visualiseerida meeled, mis muidu on ratsionaalse mõtlemise poolt alla surutud ning läbi väljakutsete panna need proovile.

Kui primitiivsed hõimud hakkasid endale pille ehitama, kasutasid nad selleks vahendeid, mis leidusid nö „tagaaias“. Kui elukeskkonnas leidus savi, siis leiutati sellest vilesid jne. Etenduse eksperimentaal-heliline pool on konstrueeritud samal põhimõttel. Urbanistliku nomaadist hõimuesindajana rändan mööda maastikku ja loon heli tekitamiseks vajalikud vahendid end ümbritsevast „tagaaiast“. Valmivad „instrumendid“ peegeldavad elukeskkonda ning aitavad mõtestada selles toimivat inimolendit.

Etenduse eesmärk on otsida eneseväljendusviise, mis oleks sünergia koreograafiast, helikunstist, tehnoloogia rakendamisest ja kujutavast kunstist. Taoline meediumitega mängimine ja raskesti defineeritava ning klassifitseeritava etenduse loomine on minu jaoks platvorm, mis loob aluse värskele ja mugavustsooni mittelangevale loomingule.

#ERROR #CORPUS #MACHINA:

30. ja 31. mai, kell 19 Okasroosikese Lossis (Uus tn 19)

Info: www.stu.ee

Kontakt: info@stu.ee

Tel: Urmas Lüüs 53 84 31 3953 84 31 39

You’ll need Skype CreditFree via Skype

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp