Nõmme kunstnikke kutsutakse kaasa lööma pop-up loomealal

2 minutit

Kutsume üles kõiki Nõmmel elavaid, tegutsevaid või Nõmmelt pärit kunstnikke – maalikunstnikud, graafikud, skulptorid, keraamikud, ehte-, naha- ja moekunstnikud, disainerid – et ühiselt avada üheks päevaks hiigelsuur ATELJEE, kus esitleda oma loomingut näituste, töötubade ja showde raames, kuna Nõmme oma männimetsa ning vaikuse ja rahuga ongi üks suur ateljee…

Eelmise aasta kogemus Nõmme ajaloolise asukohaga raudteejaamas nõmmekatest moekunstnike näituse MOEVAKSAL korraldamisel, kus oli esindatud üle 20 moekunstniku, näitas selgelt, et nõmmelaste huvi taoliste algatuste vastu on suur – paaritunnisel näituse avamisel külastas meid üle 400 inimese, leidsime kajastust ETV-s, Postimehes, Delfis, Elu24, Kroonikas, Nõmme Sõnumites (tiraaþ 16 500) ning Tallinna linna ning linnaosa pressikanalites.

Avatud Ateljeed toimus esmakordselt 2011. aastal ning projekt kuulus Tallinn Kultuuripealinn 2011 programmi. Ateljee avas 167 kunstnikku üle Tallinna. Ühte ateljeed külastas 6 tunni jooksul keskmiselt 70 – 200 inimest, kokku oli avatud 62 ateljeed. Nüüd rändab sündmus üle Eesti võimendades igal aastal erinevates asukohtades loomingulist aktiivsust.

Sel aastal paigaldame avara ja valgusküllase telgi Nõmme suure hüppetorni jalamile, panoraamvaatega linnale ja merele, mis on atraktiivne ja ainulaadne asukoht nõmmekate loomingu ühiseks esitlemiseks. Kogupäevaürituse raames pakume tasuta võimalust oma loomingut tutvustada näituse, töötoa või showna. Ürituse atraktiivsemaks muutmiseks kaasame päevajuhi, kes igal täis ja pooltunnil mond kunstnikku lähemalt tutvustab. Et külastajad veedaksid ateljees pika päeva ning endale ka midagi meelepärast soetaksid, on plaan kaasata ka kohvikud. Sellel aastal prognoosime külastajate arvuks 1500 inimest.

Kunstnikena saame märku anda olukorrast, kus Nõmmel puudub loomingulise töö esitlemiseks vajalik keskkond – nt. Telliskivi loomeala. Luues üheks päevaks oma nn pop-up loomeala, juhime tähelepanu sellele kitsaskohale Nõmmel, kus selgelt ei teki juurde sotsiaalseid hooneid ega äripindu, rääkimata loomealast. Tulles üheks päevaks ühiselt välja, näitame kui palju on Nõmmel tegutsevaid loomeinimesi, kes hädasti sellist suuremat kõlapinda leidvat väljundit vajavad.

Oma osalemissoovist teata palun mari@mari.ee, mis järel võtame ise Sinuga ühendust. Osalemise sooviavalduses kirjuta endast ning anna teada, millega esineda soovid. Sooviavaldusi ootame 11. maini.

Avatud Ateljeed ja MTÜ Pööning

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp