Tule uurima Tartu tuntumaid ja varjatumaid helisid

2 minutit

30.04. kl 18 Helikoosolek: tartu vol 42
Aprillikuu helikoosolekul võtame ette rännaku maailma linnade helimaastikele, uurime nende erinevusi ja sarnasusi.
Lisaks avastame Tartu helimaastikke ja teeme seda viktoriini vormis. Kui hästi Sa tunned oma praeguse kodulinna hääli? Parimatele auhinnad.
Helikoosolek on regulaarselt toimuv kohtumine inimestele, keda huvitab heli meie ümber kõigis oma väljendustes. Kohtumiste raames leiavad aset jutuajamised, esitlused, kontserdid, töötoad, arutelud ning väljasõidud.
Nende tegevuste eesmärgiks on uurida heli esinemist ning kasutusvõimalusi kõikvõimalikus kontekstis: kunstis, muusikas, arhitektuuris, ökoloogias, filosoofias, sotsiaalses ja kultuurilises vastasmõjus jms. Ka osalejatel on võimalus vastavalt oma huvidele või tegevusalale arutlusteemasid või tegevusi välja pakkuda. Helikoosoleku kohtumisõhtud toimuvad iga kuu viimasel kolmapäeval kell 18?20.
helikoosolek:tartu korraldajaks on MoKS ja seda toetavad Eesti Rahva Muuseum ja Tartu Linnavalitsus.
2.05.14 kell 12 Helikõnd “Kõrval-Tartu”
Helikõnd pakub elamusi linnaruumi täitvatest helidest, mida me tavaliselt tähele ei pane.
Reede keskpäeval algaval helikõnnil avastame Tartut helide kaudu! Uurime mõningaid Tartu tuntumaid ja varjatumaid helisid oma kuulmismeele kaudu.
Helikõnni juhtmõtteks on panna tähele ja mõista ümbritsevat kuulmismeele abil. Helikõnd seab kahtluse alla tavapärase arusaama ruumis orienteerumisest. See on ka tähelepanuharjutus, millega uurida seda, kuidas me kuulame, valime ja teadvustame enda jaoks olulisi või ebaolulisi helisid.
Helikõnd algab ERMi juurest kell 12 ning kestab umbes kaks tundi. Koguneme ERMi näitusemaja loengusaalis. Palume osalejatel riietuda vastavalt ilmale

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp