Eesti Nahakunstnike Liidu näitus “Ajastaja”

2 minutit

Eesti Nahakunstnike Liidu pisiköidete näitus „Ajastaja“ koondab 51 kunstniku tööd mille lähtepunktiks on Peep Ilmeti luulekogu “Ajastaja” poognad, mis on trükitud 2012. aastal 150-s nummerdatud eksemplaris ja autori poolt signeeritud. Näitusel osalevad kunstnikud said raamatu poognatena ning igaüks valis ise köite stiili ja materjalid.  On nii klassikalist täisnahkköidet, lahtisese seljaga ja pikapistelist köidet kui
ka põnevaid köiteobjekte, kus esmapilgul ei või aimatagi, et tegemist on raamatuga. Vaatamata sellele, et tegemist on ühe ja sama raamatuga, on tulemus värvikas ja tööd väga omanäolised ning täiesti erinevad.

Raamatu lõpus on vabad lehed, kuhu lugeja saab ka oma luuletusi kirjutada. Külastajad ei saa oma mõtteid küll autoriköidetesse kirja panna, aga näitusesaalis  on paber ja pliiats olemas juhuks kui Peep Ilmeti luuleraamatust inspireeritult tekib soov ennast väljendada.  Stiilinäited leiab ka galerii seinale suurendatuna.

Möödunud aasta jooksul on näitust eksponeeritud Märjamaa, Tapa, Pärnu ja Tartu raamatukogudes. Igale näitusele on lisandunud mõned uued tööd. Nii võib ka avataval näitusel Hop galeriis näha täiesti uusi köiteid. Näitusel osalevad peamiselt Eesti Nahakunstnike Liidu liikmed, samuti on kaasatud tudengite töid ning Läti köitekunstnikke. Kõige kaugemalt on oma töö saatnud Edith Csontos Austraaliast.

Näitusel on esindatud 51 autorit: 
Tiina Andron, Tiia Eikholm, Illu Erma, Peep Gorinov, Külli Grünbach-Sein, Rene Haljasmäe, Tiina Hirvesoo, Eve Kaaret, Kiira-Marianne Kadarik, Sirje Kriisa, Leelo Leesi, Luule Maar, Ruuda Maarand, Hedvig Mäe, Tiiu Mäger, Lennart Mänd, Piret Männa, Saima Männo, Sirje Määrits, Kaire Olt, Kadri Paloveer, Tiina Piisang, Jaana Päeva, Tähti Roostalu, Liia Saluvee, Triinu Siilbek, Signe Taremaa, Maie Teivik, Marina Ternobai, Tulvi-Hanneli Turo, Kristi Valdek, Lemmi Velmre, Eve Vetemaa, Tiiu Vijar, Ivi Laas.
EKA nahakunsti osakonnast:
Anneli Filipov, Amanda-Johanna Joa, Lauri Liinev, Lisette-Maria Puhalainen, Maarja Roolaht, Piibe Tomp ja Carolin Torger.
Tartu Kõrgemast Kunstikoolist: Katrin Mägi.
Kuressaare Kunstikoolist: Hendrik Aksalu, Sissel Maria Mägi, Maria Vera
Penitnaja, Ragne Roost.
Lätist: Ilizane Grinberga, Armins Ozolin, Dace Paze.
Austraaliast: Edith Csontos.

Näituse kujundus ja teostus: Valge Kuup.

Eesti Nahakunstnike Liit
AJASTAJA
25.04. – 06.05. 2014
Hop galerii
Tallinn
Hobusepea 2

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp