Galina Grigorjeva esimene autoriplaat ja esitluskontsert

2 minutit

Ukrainas sündinud ning Simferoopolis ja Odessas õppinud helilooja  Galina Grigorjeva tuli 1994. aastal  Eesti Muusikaakadeemiasse, õppima Lepo Sumera juhendamisel.
Eladeski alates sellest ajast Eestis, on ta looming sügavuti seotud vene kultuuri ja hingelaadiga, vanavene folkloori ja õigeuskliku sakraalmuusikaga. Tema muusikas kõneleb avatud ja kirglik slaavi hing, kuid selle helikeel on modernistlikult struktureeritud ja täpne. “Mind köidavad dramaturgia ja faabulad,” on öelnud helilooja.

Grigorjeva loomingus on ülekaalus koori- ja ansambliteosed ning muusika soolopillidele. Tema vokaalmuusikas on ülisuur tähtsus tekstivalikul,  kasutatud on iidseid vene ja ka ladinakeelseid sakraaltekste, vanavene folkloori ja nii vanemat kui ka uuemat vene luulet (Jelizaveta Kuzmina-Karavajeva, Marina Tsvetajeva, Joseph Brodsky, Innokenti Annenski,  Velimir Hlebnikov, Fjodor Sologub, Konstantin Balmont jt).

Grigorjeva muusikat on esitanud Eesti Filharmoonia Kammerkoor, BBC Singers , Hortus Musicus, Moskva Kammerorkester , Kremerata Baltica, Moskva Patriarhaadi Koor,  Kroumata, Raschèr Saxophone Quartet,  Theatre of Voices jpt.

Helilooja teoseid on varem plaadistanud Eesti Raadio,  Hamonia Mundi ja The Red Orange Arts Agency .Autoriplaadil on teosed, mis kirjutatud aastatel 2006 – 2014, Esitajaks Eesti Rahvusmeeskoor ja Allar Kaasik (tšello), dirigent Mikk Üleoja.
 
Plaadi esitluskontsert toimub Pühapäeval,  13. aprillil kell 19 Estonia kontserdisaalis. Kontserdi kannab üle EBU (European Broadcasting Union / Euroopa Ringhäälingute Liit)
 
© pressiteates on kasutatud materjale Evi Arujärve plaadiannotatsioonist.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp