Krimmi annekteerimine: õppetund Eesti jaoks?

2 minutit

Üritus toimub koostöös Eesti Ukrainlaste Kongressiga Okupatsioonide Muuseumi mõttekodade sarja “Tulipunkt” raames, mis koondab järgnevatel nädalatel ja kuudel Ukraina-teemalised arutelud ühe katuse alla.
Muuseumi juhi Kadri Viirese sõnul on ühiskonnas kerkinud selge vajadus koondada Ukraina-teemalised vestlusringid ja arutelud kindlasse kohta, kus oleks võimalus ad hoc koguneda. Okupatsioonide Muuseum on selleks parim koht nii oma mõtteloo kui asukoha poolest. “Hoiame uksed avatuna kõigile, kel öelda midagi olulist, mis kriisis olevaid valukohti puudutavad, praegusel juhul on meie ohutundega pilgud suunatud Ukraina poole,” lisas Kadri Viires.

Järgmiste esinejatena on end juba registreerinud Krimmis töötanud eesti keele õpetaja, esmakokkulepped on tehtud Maidani-teemalise näituse osas. Lisaks vestlusõhtutele hakkavad muuseumis toimuma filmiõhtud. Esimesed filmid valitakse koostöös Ukraina Saatkonnaga.

Okupatsioonide Muuseumist: Tallinnas, Toompea tänava ja Kaarli puiestee nurgal asuv Eesti lähimineviku Okupatsioonide Muuseumi püsiekspositsioon kajastab arenguid Eestis aastatel 1940-1991, mil Eesti oli vaheldumisi okupeeritud Nõukogude Liidu, Saksamaa ja veelkord Nõukogude Liidu poolt. Muuseumi rajas 2003. aastal Kistler-Ritso Eesti Sihtasutus, muuseumiprojekti rahastas 1944. aastal Nõukogude vägede okupatsiooni järel Eestist lahkuma sunnitud ja seejärel kogu elu USAs silmaarstina töötanud Olga Kistler-Ritso.

Täpsemalt muuseumist ja ürituste info: www.okupatsioon.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp