Hispaania Maailma Festivali filmiprogramm linastub kinos Artis 10. – 16. märtsil

2 minutit

Hispaania Maailma Festivali filmiprogrammis on kuus linateost Hispaaniast, Argentinast ja Mehhikost. Programmi avab esmaspäeval, 10. märtsil kell 19 tuliuus komöödia “Minu suur Hispaania perekond” (La gran familia española), milles suure pere noorima poja pulmad satuvad päevale, mil Hispaania mängib jalgpalli MM-i finaalis. Režissöör Daniel Sanchez Arevalo eelmine film “Onupojad” avas tunamulluse Hispaania filmide festivali ning ka uue filmi peaosades on ekraanil varasematest komöödiatest tuttavad näitlejad Quim Guiterrez, Raul Arevalo ja Antonio de la Torre. Sel aastal Hispaania poolt oma maad Oscaritele esindama saadetud Gracia Querejeta draama “15 aastat ja üks päev” (15 años y un día) on perekonnalugu probleemidega teismelise Joni ja tema range vanaisa vastuseisust. Raskestikasvatava poisi ema rollis on auhinnatud näitlejanna Maribel Verdú, keda mullu võis näha tummfilmis “Lumivalgeke” kurja võõrasemana. Argentina üks tuntumaid ja armastatumaid filmitähti Ricardo Darín on peaosas psühholoogilises põnevikus “Uurimistöö mõrvast” (Tesis sobre un homicidio), milles ta kehastab kriminaalõiguse õppejõudu, kes hakkab üht oma tudengit kuriteos kahtlustama. Süsimustal draamal “Neljapäevased lesed” (Las viudas de los jueves) on ühiseid jooni telesarjaga “Meeleheitel koduperenaised”. Argentina kõrgklassi täiusliku elu varjukülged paljastuvad aiabasseinide, golfiklubide ja šampanjaõhtute vahel. Filmis astub üles kogu Argentina näitlejate koorekiht eesotsas Leonardo Sbaraglia, Juan Diego Botto ja Pablo Echarriga. Pilku teistsugusesse kõrgklassi ellu pakub Mehhiko komöödia “Peen perekond” (Nosotros los Nobles), mis on läbi aegade üks menukamaid filme Mehhiko ja kogu Ladina-Ameerika kinodes. Sotsiaalkriitilises naljaloos paneb range ja rikas perepea oma muidusööjatest täiskasvanud lapsed endile ise elatist teenima, et nad näeks tõelist elu. Kerge komöödia on ka Argentinas valminud “2+2” (Dos mas dos) kahest abielupaarist, kes oma suhete värskendamiseks hakkavad swingeriteks.

“Minu suur Hispaania perekond” hakkab pärast festivali avaseanssi Artises linastuma alates 14. märtsist. Teised filmid on ekraanil kaks korda. Seansside algusajad on kell 19 ja 21 (v.a nädalavahetusel). Filmid on hispaania keeles, ingliskeelsete subtiitritega. Festivali avafilmil on ka eesti- ja venekeelsed subtiitrid.

Hispaania Maailma Festivali filmiprogrammi kohta leiab lisainfot aadressil http://www.kino.ee/Events/Hispaania2014. Kogu festivali programm ja jooksev info ürituste kohta on leitav aadressil www.hispanofest.ee.

Lisainfo:

Tallinnfilm / kino Artis

Tel 6631370

E-post: tallinnfilm@kino.ee

www.kino.ee


Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp